O gena ar putea fi cauza a aproximativ 40% dintre cancerele de san, sustine un grup de cercetatori de la Universitatea McGill din Montreal. Descoperirea deschide calea unor noi tratamente ale neoplasmului mamar. O echipa de cercetatori de la Un

O gena ar putea fi cauza a aproximativ 40% dintre cancerele de san, sustine un grup de cercetatori de la Universitatea McGill din Montreal. Descoperirea deschide calea unor noi tratamente ale neoplasmului mamar.

O echipa de cercetatori de la Universitatea McGill, coordonata de profesorul Michel Tremblay, a reusit sa explice rolul pe care il detine o gena implicata in extinderea cancerului de san la aproximativ doua din cinci femei cu acest diagnostic. Gena identificata, PTP1b, era cunoscuta de specialisti pentru rolul jucat in diabet si in obezitate.

""Noul studiu demonstreaza ca potentialul lui PTP1b de a modula metabolismul este la fel de important si in dezvoltarea tumorilor canceroase"", explica profesorul Michel Tremblay, directorul Centrului de Cercetari in Oncologie din cadrul Universitatii McGill. Rezultatele studiului canadian au fost publicate in revista Nature Genetics si sunt insotite de precizarea ca noi medicamente menite sa lupte cu aceasta gena sunt deja in curs de elaborare. Cercetatorii canadieni au prelevat gena PTP1b in cazul rozatoarelor. Si astfel ei au reusit nu numai sa intarzie sau chiar sa impiedice aparitia cancerului, dar totodata ei au prevenit aparitia metastazelor la plaman.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.