Furtuna s-a intors ieri in Romania, scotind din functiune telecabine si fortind inchiderea mai multor porturi maritime. De asemenea, citeva zeci de localitati au ramas fara curent electric, in timp ce acoperisurile unor blocuri din Arad si din Craiov
Furtuna s-a intors ieri in Romania, scotind din functiune telecabine si fortind inchiderea mai multor porturi maritime. De asemenea, citeva zeci de localitati au ramas fara curent electric, in timp ce acoperisurile unor blocuri din Arad si din Craiova au fost smulse cu totul.

Intensificarea vintului a fost insotita de scaderi ale temperaturii pina la -15 grade Celsius si de ninsoare, care a ingreunat circulatia. Totusi, incepind de astazi, vremea se va incalzi treptat, anunta meteorologii. Pina pe 1 februarie, temperaturile vor ajunge sa se situeze intre 0 si 10 grade Celsius.

Se va mentine insa pericolul avalanselor la inaltimi de peste 2.000 de metri. 50 de turisti erau blocati ieri la Balea Lac, telecabina fiind blocata de vintul puternic. Salvamontistii recomanda evitarea calatoriilor pe munte si a sporturilor de iarna.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.