"Daca Uniunea Europeana (UE) nu vede o problema in faptul ca patru milioane de cetateni ai Republicii Moldova vor putea beneficia de libertatile europene in cazul in care vor dispune de pasapoarte romanesti, atunci, cred eu, vom fi in stare sa gasim
"Daca Uniunea Europeana (UE) nu vede o problema in faptul ca patru milioane de cetateni ai Republicii Moldova vor putea beneficia de libertatile europene in cazul in care vor dispune de pasapoarte romanesti, atunci, cred eu, vom fi in stare sa gasim argumente pentru Uniunea Europeana de a solutiona problema acestor patru milioane de oameni pe baza cetateniei moldovenesti", a declarat, vadit suparat, presedintele Voronin, afirma cotidianul "Timpul" de la Chisinau.
Cotidianul "Timpul" considera ca Voronin i-a sugerat intr-un mod abil corpului diplomatic acreditat la Chisinau ca UE trebuie sa vada o problema in faptul ca cetatenii moldoveni vor sa obtina pasapoarte romanesti pentru a beneficia de libertatile europene. "Timpul" apreciaza ca presedintele comunist de la Chisinau intentioneaza sa transforme <<cearta sa cu Bucurestiul>> intr-o problema de nivel european.
Publicatiile de limba rusa de la Chisinau il acuza pe presedintele Romaniei, Traian Basescu ca, prin introducerea de catre Romania a regimului de vize pentru cetatenii Moldovei, i-a determinat "pe cat mai multi moldoveni sa ceara cetatenie romana". "Nimeni nu se mai indoieste ca, peste cativa ani, Traian Basescu va incepe sa vorbeasca despre <<protectia concetatenilor de peste hotare>>", afirma, intr-un comentariu publicat ieri, ziarul de limba rusa Vremia. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.