Astazi, incepand cu ora 17.00, la Teatrul Odeon, are loc lansarea volumului de teatru "Poveste despre tatal meu" al lui Radu F. Alexandru, aparut la Editura Universalia. Volumul va fi prezentat de Marina Constantinescu, Radu Beligan (foto), Horia Gar
Astazi, incepand cu ora 17.00, la Teatrul Odeon, are loc lansarea volumului de teatru "Poveste despre tatal meu" al lui Radu F. Alexandru, aparut la Editura Universalia. Volumul va fi prezentat de Marina Constantinescu, Radu Beligan (foto), Horia Garbea, Mircea Ghitulescu, Ludmila Patlanjoglu, Doina Uricariu si Alexa Visarion. Cu un Cuvant inainte de Radu Beligan si o postfata de Doina Uricariu, cartea cuprinde trei piese de teatru: "Poveste despre tatal meu", "Recviem" si "Domnul Sisif", toate construite in jurul obsesiei de a iubi si de a fi iubit. "Personajul sau predilect este Omul", scrie Radu Beligan in prezentarea cartii: "Intr-un an bantuit de seceta, Radu F. Alexandru vine in intampinarea dramaturgiei romanesti, nu cu una, ci cu trei piese de teatru, reusind sa redea intr-un stil modern, viguros si lucid, dar nu lipsit de poezie, realitatea noastra imediata, acuta, cruda si nu neaparat placuta, fara a se feri sa spuna pe nume si unor adevaruri mai mult sau mai putin trecute sub tacere. Omul lui Radu F. Alexandru este un univers care incepe si se termina cu el. Il gasim in Andrei, il gasim in Lucia, il gasim mai ales in <<Domnul Sisif>>, imbinand umorul fin cu profunda cautare de sine, intr-un dialog pe care nu-l poarta cu noi, ci il poarta cu sine insusi in fata oglinzii". (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.