Din iulie anul viitor, fumatorii vor fi bombardati cu imagini-soc cu plamini bolnavi si dinti cariati pe pachetele de tigari, numai sa se lase de fumat.

Dupa inscriptiile care acopera jumatate din pachetul de tigari, Romania va introduce si fotografii socante. Un plamin bolnav, un carucior gol, un copil cu o masca sint doar citeva dintre cele 14 imagini care infatiseaza consecintele fumatului si care vor fi aplicate pe pachetele de tigari din Romania incepind cu luna iulie a anului viitor, conform Realitatea TV.

Imaginile vor ocupa 40% din suprafata pachetului si au fost alese prin consultarea unor fumatori, dar si a unor specialisti din Ministerul Sanatatii.

Aceasta masura va intra in vigoare, pe rind, in fiecare dintre tarile Uniunii Europene. Multi fumatori au renuntat la tutun, speriati de aceste imagini, arata statisticile. In Canada, imaginile au fost aplicate incepind cu anul 2000.

Patru milioane de victime pe an

In fiecare minut, sase oameni mor in lume din cauza tutunului. Un fumator din patru moare din cauza unei maladii provocate de fumat. Anul trecut, tutunul a ucis patru milioane de oameni. Statisticile apreciaza ca, pina in 2020, numarul deceselor printre fumatori va ajunge la 10 milioane pe an.