AVAS scoate la licitatie activele unei societati din grupul Interagro pentru a recupera din datorii.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va scoate la vinzare la licitatie, luna viitoare, activele societatii Suinprod Zimnicea, detinuta de firma Interagro a omului de afaceri Ioan Niculae. Potrivit anuntului de licitatie, activele vor fi vindute pentru recuperarea unei datorii de 1,94 milioane de dolari, pe care o are Suinprod la AVAS.

Institutia ne-a comunicat ca datoriile Suinprod au fost acumulate catre Fondul de Restructurare Dunarea (fond creat in 1998 pentru a prelua o parte dintre creditele neperformante acordate de fosta Banca Agricola), iar creantele fondului au trecut la AVAS, institutia urmind sa recupereze sumele de la datornici.

Contactat, Ioan Niculae a refuzat sa faca vreun comentariu referitor la actiunea AVAS.

Institutia va scoate la vinzare o fabrica de nutreturi concentrate din Zimnicea si doua ferme din judetul Teleorman. Cele trei obiective scoase la licitatie de AVAS se intind pe circa sase hectare, iar, alaturi de teren, institutia va mai scoate la vinzare mai multe mijloace fixe. Pretul de pornire la licitatie este de circa 195.000 de euro, iar aceasta va avea loc pe 14 februarie.

Holdingul Interagro, din care face parte si Suinprod, se compune din mai mult de 20 de companii si are afaceri in agricultura, industria alimentara si asigurari. Proprietarul sau, omul de afaceri Ioan Niculae, are o avere estimata de revista ĄCapital" la 600-700 milioane de dolari.