Cercurile guvernamentale si politico-militare din Israel urmaresc cu atentie cele ce se intampla in aceste zile la Washington: Departamentul de Stat american a trimis Congresului un Raport care acuza pe israelieni de incalcarea acordului privind folo
Cercurile guvernamentale si politico-militare din Israel urmaresc cu atentie cele ce se intampla in aceste zile la Washington: Departamentul de Stat american a trimis Congresului un Raport care acuza pe israelieni de incalcarea acordului privind folosirea bombelor cu fragmentare vandute de SUA Israelului, in cursul razboiului impotriva Hezbollah. Acum, Congresul ar putea initia masuri de sanctionare a Israelului. Discutia din Congres a fost precedata de controversele exprimate de diversi responsabili ai Pentagonului si Departamentului de Stat, unii sustinand ca Armata israeliana a incalcat acordul bombardand cu aceste arme ingrozitoare zone populate din Liban, altii fiind de parere ca Israel a folosit aceste bombe din necesitati de aparare impotriva salvelor cu rachete Hezbollah. In august 2006, Departamentul de Stat american a initiat o ancheta in Liban si au fost gasite multe asemenea bombe neexplodate in sudul tarii. La sfarsitul lunii decembrie 2006, Israel a inaintat Washingtonului un raport in care recunoaste folosirea in Liban a mii de bombe cu fragmentare primite de la americani, dar respinge acuzatiile ca au fost incalcate acordurile semnate cu americanii privind folosirea acestor arme. Zeci de libanezi au fost ucisi si raniti de asemenea bombe, dupa incheierea Razboiului din Liban. Specialistii ONU au distrus ulterior 95.000 de bucati de bombe cu fragmentare descoperite pe teren. Comentand cazul, "New York Times" se indoieste ca administratia Bush va pedepsi Israelul, si e greu de crezut ca Congresul va vota sanctiuni impotriva Israelului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.