Va amintiti scena aceea din Morometii despre Traian Pisica, cel care cultiva numai tutun si avea un card de copii, toti fumatori, dintre care se evidentia mezinul, un gorobete cam retardat pe care tatane-su il striga "Sfarfalica, lua-te-ar dracii, ia
Va amintiti scena aceea din Morometii despre Traian Pisica, cel care cultiva numai tutun si avea un card de copii, toti fumatori, dintre care se evidentia mezinul, un gorobete cam retardat pe care tatane-su il striga "Sfarfalica, lua-te-ar dracii, ia la tata din tigare!", iar pustiul zbaghiu sorbea din chistoc cu o voluptate pe care n-am mai intalnit-o decat la Cristi Borcea? Cam asta e el pe langa Cornel Dinu, un fel de Sfarfalica, ceva mai evoluat, insa numai ca varsta, pentru ca in rest, la intelect si la privirea talamba seamana ca doua picaturi de tuica cu personajul lui Marin Preda. Dinu l-a dibuit la un centru de butelii si cum inca nu-l avea pe Nero s-a orientat catre Borcea, caruia i-a suflat nasul, si-a scuipat in palma si i-a facut freza, i-a indesat trabucul in borta de sub nas, dupa care l-a adus la Dinamo pentru ca si-a dat seama ca ar fi pacat ca acesta sa-si risipeasca banii pe alte prostii, ba chiar l-a invatat sa se dea si la om, cum s-a intamplat acum cateva zile cand a avut o replica mitocaneasca la adresa lui George Copos, cu toate ca asta nu e un lucru chiar atat de rau. Ceea ce ingrijoreaza cu adevarat e faptul ca echipa din Stefan cel Mare a inceput de mai multa vreme sa se transforme intr-una dupa chipul si asemanarea lui Borcea. Cand ii vezi pe jucatorii de la Dinamo ai impresia ca asisti la recreatia mare a unei scoli ajutatoare. Isi pun coarne, magiun pe clanta, isi dau "avansul", se hlizesc la microfon ca muta la... prefectura, isi daruiesc catei de plus si fac glumite demne de soimii patriei pe seama celorlalti copii de seama lor, cum ar fi cei de la Steaua si Rapid. Pai, ce altceva puteau invata de la Cristi Sfarfalica sau chiar de la Rednic cand si astia se comporta la fel de infantil si recurg la smecherisme penibile precum cea cu cardul si codul PIN, cu declansarea Jihadului ori cu eternul "cuplu N&D". Hi, hi, hi! Chiar tarla lui Traian Pisica. Apropo, voi ce vreti sa va faceti cand o sa fiti mari?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.