Codrin Stefanescu, secretar general adjunct PC, ne-a declarat ieri ca partidul sau a decis ca, la inceputul acestei sesiuni parlamentare, sa adreseze o sesizare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, in vederea declansarii procedurilor de
Codrin Stefanescu, secretar general adjunct PC, ne-a declarat ieri ca partidul sau a decis ca, la inceputul acestei sesiuni parlamentare, sa adreseze o sesizare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, in vederea declansarii procedurilor de destituire a conducerii postului public de televiziune. Gestul PC este determinat de prestatia ziaristei Rodica Culcer - directorul Directiei Stiri a TVR - in timpul interviului realizat cu presedintele Traian Basescu. Conservatorii, dar si pesedistii si peremistii, considera ca tenta opiniilor pe care Culcer le exprima in Evenimentul zilei explica lipsa de impartialitate a acesteia pe postul national de televiziune.
Indecenta care nu doare
"Opinia personala a Rodicai Culcer, pe care si-o exprima in ziarele pro-Putere, ar trebui sa fie una, iar la TVR ar trebui sa fie echilibrata, nu ar trebui sa fie partizana. Fiecare este liber sa-si exprime opinia in presa scrisa, dar aceasta opinie nu trebuie sa transpara in emisiunile postului public de televiziune, alimentat din bani publici. Cei din TVR se afla intr-o situatie ingrata, ii injura lumea, pentru ca sunt aserviti politic, actioneaza doar la comenzi politice. Rolul lor a devenit exclusiv acela de laudatori de serviciu ai Puterii. Ei lasa deoparte rusinea, onoarea, pentru a sluji Puterea", ne-a declarat Codrin Stefanescu. La randul sau, vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, considera nefiresc ca un ziarist al Televiziunii Publice, platit din bani publici sa fie echidistant, sa ia leafa si din zona privata, unde exprima pareri grevate de o doza de tendentiozitate. "Linguseala pe langa puterea prezidentiala depaseste orice limita a bunului simt. Nu este normal ca Rodica Culcer sa ia si banii contribuabililor si sa lucreze si la un ziar privat. Mie mi se pare ca indecenta nu doare in cazul ei", a comentat Bolcas.
Basescu, cel mai cel
Admiratia Rodicai Culcer pentru Traian Basescu nu este o noutate. Inainte de a deveni sefa a Stirilor TVR, Culcer vorbea despre Basescu in termeni elogiosi, zugravindu-l ca pe un salvator al natiei. "Traian Basescu este probabil cel mai bun presedinte pe care puteam sa-l avem la ora actuala, ca alternativa la Adrian Nastase. Clasa politica romaneasca nu putea da un om mai eficient si mai convins de misiunea sa, decat este Traian Basescu", opina ziarista, intr-un interviu aparut in Formula As in vara anului 2005. Si dupa ocuparea postului public, Culcer si-a pastrat parerea, tinand sa o publice in paginile Evenimentului zilei. "Desi provine din clasa politica, Traian Basescu a facut intotdeauna o figura aparte, iar de cand a ajuns in fruntea statului a sustinut pozitii care au rezonat cu preocuparile cetatenilor", scria sefa de la TVR in Evenimentul din 8 decembrie 2006. In plin scandal "biletelul", Rodica Culcer aprecia, in acelasi ziar, pe 19 ianuarie, ca presedintele face un lucru bun: "In Romania, gestul lui Traian Basescu este o premiera absoluta; lovitura de incepere a unui joc periculos pentru clasa politica, dar benefic pentru noi si pentru cauza transparentei". (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.