Impreuna cu Grupul "Niro", Nadia Comaneci a impartit zece burse de excelenta micutelor gimnaste de la Clubul Sportiv Scolar nr.2. Prilej de emotie pentru discipolele care s-au visat incununate cu aurul olimpic, dar si pentru parinti, transformati
Impreuna cu Grupul "Niro", Nadia Comaneci a impartit zece burse de excelenta micutelor gimnaste de la Clubul Sportiv Scolar nr.2. Prilej de emotie pentru discipolele care s-au visat incununate cu aurul olimpic, dar si pentru parinti, transformati in vanatori de autografe si instantanee alaturi de unica Nadia.
Sala de gimnastica a CSS 2 Bucuresti a fost luata ieri cu asalt. Micutele sportive in echipament de concurs, antrenorii si conducatorii uneia dintre unitatile cu traditie in aceasta disciplina olimpica, parintii si nu in ultimul rand reprezentantii mass-media au fost prezenti la intalnirea cu Nadia Comaneci, care impreuna cu Grupul Niro au acordat zece burse de excelenta. Zana de la Montreal s-a gandit la micile sale discipole, poposind pentru o ora cu "daruri" in cocheta baza de langa Gara de Est. Directorul Niculae Cretu a precizat ca aici activeaza 1.200 elevi la 14 discipline sportive, coordonati de 50 de cadre didactice. De aici au plecat fotbalistii Mircea Lucescu si Mircea Sandu, handbalistul Cristian Gatu, gimnastele Eugenia Golea si Simona Pauca. Nadia a primit flori, a dat autografe si a urmarit demonstratiile unor viitoare performante emotionate nevoie mare. Bursele de 1.200 euro au revenit la acest debut de campanie gimnastelor Cristina Petcu, Raluca Nistor, Andreea Gheorghe, Cristina Tudose, Cristina Stefan, Mihaela Tone, Roberta Butuc, Andreea Codrat, Florina Dan si Georgiana Sulugiuc. "Lotul de gimnastica de la CSS 2 a dat dovada ca prin seriozitate si perseverenta face performanta. Ma bucur ca firme din Romania se gandesc la sport in general si la gimnastica in special", a precizat Nadia. Totodata, fosta mare sportiva a marturisit ca spera ca Andreea Raducan sa reprimeasca din partea CIO medalia olimpica de aur obtinuta la JO 2000 la individual compus, ce i-a fost retrasa dupa un control antidoping pozitiv. "Sunt de partea ei. Acum depinde ce se va intampla cu deciza CIO. Ei se leaga tot timpul ca asa era legea atunci. S-ar putea ca lucrurile sa se schimbe, sa intre in istorie, cine stie?", a spus Nadia.
Amintim ca Raducan a solicitat CIO, saptamana trecuta, sa reprimeasca medalia care i-a fost retrasa dupa ce a fost depistata pozitiv cu pseudoefedrina, substanta continuta de Nurofen, medicament pe care Andreea l-a luat pentru a trata o raceala. In septembrie 2003, Executivul Agentiei Mondiale Antidoping a scos pseudoefedrina de pe lista neagra incepand cu 2004, considerand ca aceasta nu imbunatateste performantele. Nadia a mai facut referire si la faptul ca a fost desemnata de cotidianul "El Mundo Deportivo" drept sportiva secolului XX, afirmand ca nu se astepta sa iasa pe primul loc in preferintele cititorilor. "Am ramas foarte surprinsa, deoarece in ultimii o suta de ani au fost multe sportive si adevarate legende cu rezultate exceptionale si nu m-am asteptat sa fiu chiar pe primul loc. Surprinzator, majoritatea voturilor care mi-au revenit au fost prin internet, ceea ce inseamna ca e generatia tanara care nici macar nu era nascuta cand eu am concurat la Montreal. O recunostinta din partea lor pentru ani si ani de munca ce merge direct catre sportul romanesc", a incheiat Nadia care a fost sarbatorita aseara si de COSR.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.