OLAF a organizat dezbateri in cadrul proiectului Pericles, privind protectia euro. Discutiile au fost axate pe politica comunitara din domeniul prevenirii si combaterii fenomenului de falsificare a monedelor. Participantii au fost reuniti din diferit
OLAF a organizat dezbateri in cadrul proiectului Pericles, privind protectia euro. Discutiile au fost axate pe politica comunitara din domeniul prevenirii si combaterii fenomenului de falsificare a monedelor. Participantii au fost reuniti din diferite domenii ale luptei antifrauda, incepand cu comisari OLAF, comisari din cadrul Bancii Centrale Europene, politiei federale din Germania, Ministerul Economiei din Italia, alaturi de alti specialisti din Bulgaria, Franta, Germania, Italia, Letonia, Spania, Olanda, Statele Unite ale Americii si de la Comisia Europeana. Organizatorul din partea Romaniei a evenimentului a fost Departamentul de Lupta Antifrauda. Motivul organizarii la Iasi a evenimentului este dat atat de recenta integrare a Romaniei in Uniunea Europeana, cat si de amplasarea judetului Iasi, la granita de est a Uniunii, cu implicatii majore in combaterea posibilelor cazuri de falsificare de bancnote euro. "Serviciul nostru este independent fata de alte servicii similare din tarile Uniunii. Avem resurse pana in anul 2013 pentru a continua acest proces privind protejarea monedei euro. Este important pentru noi sa intelegem ca trebuie facute aceste demersuri de protejare si de lupta impotriva infractionalitatii transfrontaliere si a crimei organizate. Scopul nostru este sa lucram eficient cu toate institutiile implicate in gestionarea si fabricarea monedelor pentru a impiedica falsificarea", a sustinut ieri Claude Lecou, presedintele OLAF.
Gelu JIREGHIE - ZIUA de Iasi


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.