Operatorul de televiziune prin internet Veoh, la care Michael Eisner detine un procent important de actiuni, a incheiat o intelegere cu una dintre cele mai mari agentii de cautari de talente United Talent Agency (UTA), care reprezinta actori precum Johnny Depp, Ben Stiller si Harrison Ford.
Canalul TV, care se va finanta, in special, din publicitate, va prezenta tinere talente si va incerca sa descopere urmatorul star de la Hollywood. Canalul va permite tuturor utilizatorilor Veoh sa trimita si sa vizioneze continut video, in genul platformei YouTube, detinuta de gigantul de internet Google.
Dupa 20 de ani in fruntea companiei Walt Disney, Eisner a investit din 2005 in compania Team Baby Entertainment, care produce DVD-uri cu sport, pentru copii si care are contracte incheiate cu MLB (Liga Americana de Baseball), NBA si Nascar.
Directorul executiv de la Veoh Dimitry Shapiro a declarat ca televiunea online va deveni cea mai buna cale de descoperire a talentelor la Hollywood, potrivit ft.com.
Agentia de talente UTA descurajeaza trimiterea de materiale de la actorii aspiranti, scenaristi sau regizori si, in schimb, sustine trimiterea de materiale catre site-ul agentiei, care si-a deschis de curand un departament de broadband (internet in banda larga) si a primit deja mii de materiale, mai scrie ft.com.
Fondatorii serviciului de telefonie prin internet Skype au anuntat, deasemenea, in aceasta saptamana, ca lanseaza programul Joost, primul serviciu de televiziune prin internet, de calitate, potrivit site-ului bbcnews.com.
PTV (Internet Protocol Television - televiziune prin internet) este un serviciu de televiziune prin broadband (internet in banda larga), in loc de satelit, cablu sau retele terestre. Programele sunt incarcate prin internet, iar utilizatorul primeste doua optiuni de accesare a acestora: Televiziune digitala live (acces la programe live) si Video on Demand (VoD - video la cerere).
Pentru consumul de IPTV este nevoie de un receptor sau de un PC (computer personal) care sa fie conectat la televizor. Exista si optiunea de a transmite IPTV pe telefoanele mobile sau pe PDA (Personal Digital Assistant - asistent digital personal, care ofera acces la internet si care poate fi folosit si ca telefon, agenda, player muzical s.a.m.d.).
Comparativ cu televiziunea analoga sau digitala, IPTV face economie de largime de banda si este mai eficienta prin prisma capacitatii de transmitere a informatiilor. Mai multe canale pot fi transmise abonatilor, simultan, spre deosebire de retelele traditionale, care au restrictii de spatiu.
in Romania, reprezentantii Romtelecom au anuntat ca vor lansa un serviciu IPTV peste aproximativ un an si jumatate.