Ei sunt nemultumiti ca, in acest fel, este interzis exportul in UE, inregistrandu-se si scaderea consumului pe piata interna, determinate de inceperea programului de vaccinare antipesta. "Pentru ca vaccinarea sa fie eficienta, trebuie repetata, iar l
Ei sunt nemultumiti ca, in acest fel, este interzis exportul in UE, inregistrandu-se si scaderea consumului pe piata interna, determinate de inceperea programului de vaccinare antipesta. "Pentru ca vaccinarea sa fie eficienta, trebuie repetata, iar legea spune ca numai la 12 luni de la incheierea vaccinarii vom putea exporta in UE, ceea ce inseamna ca nici la anul nu vom putea sa livram in state europene. Noi am solicitat la Ministerul Agriculturii si la Autoritatea Veterinara ca acest program sa fie stopat in cazul fermelor, iar acestea sa fie declarate libere de pesta pentru a putea exporta", a declarat presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc (PRCP), Gheorghe Caruz.
El a adaugat ca, pe langa interdictia la export, programul de vaccinare a condus si la scaderea consumului si a preturilor pe piata interna. Crescatorii de porci au solicitat elaborarea unor strategii distincte pentru eradicarea pestei porcine la animalele din gospodarii si la cele din ferme.
Din cauza pestei porcine, autoritatile au instituit obligativitatea vaccinarii tuturor porcilor, fapt ce nu permite exporturile in UE. Toate focarele de boala au fost inregistrate in gospodariile populatiei. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.