Printre baloane rosii, galbene si albastre, pe ritmuri de muzica populara interpretata de Irina Loghin si Nicolae Furdui Iancu, Vadim Tudor si-a declarat din capul locului intentiile: "Fara filme sexi si porno, fara glume porcoase sau emisiuni asa-zis distractive, la care nu rade nici un caine mort!".
Actionarul majoritar al afacerii, asa cum s-a prezentat Vadim Tudor, a tinut sa precizeze ca noua televiziune nu va fi un post de partid, in ciuda faptului ca el insusi va avea patru emisiuni pe saptamana, seara, intitulate "Ajutor crestin". In spirit crestinesc e construita si sigla televiziunii, crucea asezata langa un glob pamantesc, sustinuta sonor de "Oda bucuriei". Printre invitatii lui Vadim Tudor, alaturi de numerosii colegi parlamentari din PRM, s-au remarcat Sergiu Nicolaescu, Cristian Topescu sau scriitorul Dinu Sararu, caruia Irina Loghin si Furdui Iancu i-au intonat un patriotic "Multi ani traiasca", in cinstea zilei de nastere, la indicatiile liderului de partid.
Dupa ce a impartit in dreapta si-n stanga interviuri si s-a lasat fotografiat in voie, Vadim Tudor a plecat in grup restrans, pentru slujba de sfintire a sediului noii televiziuni, aflat langa Crematoriul din Serban Voda. (M.A.)