Presedintele ANS propune o strategie de refacere a bazei de selectie pentru marea performanta.
- Care sunt problemele stringente in acest moment la nivelul conducerii ANS dupa un 2006 foarte slab?
- Preocuparile ANS trebuie sa se indrepte
Presedintele ANS propune o strategie de refacere a bazei de selectie pentru marea performanta.
- Care sunt problemele stringente in acest moment la nivelul conducerii ANS dupa un 2006 foarte slab?
- Preocuparile ANS trebuie sa se indrepte spre doua directii. Normal, JO 2008, dar in acelasi timp sa ne intoarcem privirea si catre baza, adica selectie. Care, dupa parerea mea, din dorinta de a ne indrepta atentia cu precadere catre marile performante, baza a fost in ultimul timp neglijata ca si schimbarile sociale produse in Romania, problemele cu antrenorii care sunt din ce in ce mai putini, salariile acestora. Deci sunt multe probleme, cauze, si obiective si subiective, care au dus la criza din sportul romanesc anul trecut. Iar anul acesta sunt programate majoritatea turneelor de calificare pentru Beijing.
- Faceti referire la baza de selectie. Eu i-as zice un adevarat sistem care aproape a disparut. Ce se poate face in acest sens?
- Lucrurile pentru mine sunt destul de limpezi, pentru ca ati amintit de sistem. Sistemul nu exista, a existat, iar faptul ca acest sistem da rateuri, dovedeste ca nu a mai fost gresat si nu a mai fost alimentat cu ceea ce ar fi trebuit sa fie alimentat. Exista clar stabilite responsabilitati pe fiecare structura, ce trebuie sa faca Cluburile Sportive Scolare, ce trebuie sa faca liceele cu program sportiv, ce se face in Asociatii, sunt lucruri care pe hartie sunt extrem de precise, extrem de generoase, dar, din pacate, nu functioneaza. Foarte curand vom semna un protocol nu numai cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, vom semna un protocol in trei: ANS, MEC si COSR, pentru ca si in polurile COSR (pol Romania, pol Sperante - n.r) sunt elevi. In esenta trebuie sa se schimbe intr-un fel acest asa zis echilibru intre banii pentru salarii si banii pentru activitate. Normal ca ar trebui sume mai importante sa se indrepte catre acesta din urma, fara a neglija insa aspectul social legat de salariu. Raman la parerea ca aceste cluburi sportive scolare raman principala baza de lansare catre inalta performanta. Ar mai fi si alte cateva probleme, cum ar fi aceasta discriminare intre sportivii legitimati si cei nelegitimati. Asa ceva se petrece numai pe la noi. Avem un talent special de a realiza numai lucruri originale. (Va urma)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.