Atit presedintele, cit si premierul au confirmat prezenta la evenimentul de pe 1 februarie care il va aduce pe bossul Microsoft in Romania.

Romania va fi una dintre tarile pe care Bill Gates le va vizita in timpul turneului de la sfirsitul lunii ianuarie - inceputul lunii februarie. El va sta in Bucuresti doar trei ore pe 1 februarie, urmind ca in cursul aceleiasi zile sa plece la Paris. Bill Gates va veni pentru inaugurarea oficiala a Centrului de suport tehnic din Romania. Centrul va oferi servicii si suport tehnic clientilor Microsoft din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Acesta este complementar centrelor similare de suport tehnic Microsoft care functioneaza in Europa si va fi incadrat cu personal tehnic recrutat din Romania si din Europa de Est. Compania estimeaza ca in primul an de activitate vor fi angajati 100 de profesionisti IT, numar care va creste in anii urmatori, o data cu investitia in acest centru, in functie de cererea de servicii de suport.

Vizita cu profit

La inaugurarea centrului vor fi prezenti presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu. Specialistii considera ca vizita lui Bill Gates se va vedea si in vinzarile Windows Vista, in conditiile in care Romania este o piata importanta, insa in care rata pirateriei este foare ridicata. De altfel, la acest eveniment se va face si un anunt privind vinzarea in Romania a Microsoft Windows Vista, Microsoft Office 2007 si Microsoft Exchange Server 2007.

Turneu european

Turneul lui Gates va incepe pe 30 ianuarie cind acesta va participa, la Londra, la evenimentul de lansare oficiala a Windows Vista si Office 2007 pe piata din Marea Britanie. In ziua urmatoare, acesta va lua parte la o manifestare in Edinburgh, pentru ca, dupa ce va participa la evenimentele din Bucuresti, sa zboare la Paris. Romania este cea de-a treia tara din Europa de Est pe care Bill Gates o viziteaza, dupa Cehia si Polonia.