Seful conservatorilor Dan Voiculescu i-a trimis o scrisoare presedintelui Traian Basescu, cerandu-i sa desecretizeze si sa prezinte cele trei convorbiri telefonice avute pe tema Alro, in perioada septembrie 2005 - aprilie 2006, cu fostul ministru al
Seful conservatorilor Dan Voiculescu i-a trimis o scrisoare presedintelui Traian Basescu, cerandu-i sa desecretizeze si sa prezinte cele trei convorbiri telefonice avute pe tema Alro, in perioada septembrie 2005 - aprilie 2006, cu fostul ministru al Economiei Codrut Seres. "Domnule presedinte, constatam cu ingrijorare ca problema implicarii institutiei prezidentiale in scandalul de trafic de influenta ia amploare. Avand in vedere suspiciunile aparute si pentru ca opinia publica sa cunoasca adevarul, va solicitam dumneavoastra si institutiilor abilitate ale statului sa desecretizati si sa prezentati cele trei convorbiri telefonice avute pe tema Alro, in perioada septembrie 2005 - aprilie 2006, din postura de presedinte, cu fostul ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres", se arata in scrisoarea conservatorului. In replica, purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu a aratat ca la Cotroceni nu se fac inregistrari si i-a solicitat fostului ministru sa le publice, daca le detine. Raspunsul lui Saftoiu i-a nemultumit pe conservatori, care au sarit sa comenteze ca acesta "ridica mari semne de intrebare asupra transparentei si corectitudinii invocate mereu de presedintele Basescu". Potrivit unui comunicat, pecistii si-au reinnoit cererea: "presedintele poate si trebuie sa raspunda opiniei publice, chiar si in absenta inregistrarilor convorbirilor sale telefonice, daca l-a sunat pe tema Alro pe ministrul Economiei in mai multe randuri, cu mult timp inainte de a-i trimite memoriul". (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.