Singurul membru al familiei Ceausescu ramas in viata a acuzat ieri ca procurorii ar fi sustras o parte dintre bunurile lui si ale fratilor.

Acuzatiile au fost lansate de Valentin Ceausescu in fata instantei Curtii de Apel Bucuresti (CAB). El s-a prezentat ieri la procesul in care se judeca un recurs al Parchetului la o sentinta a Tribunalului Bucuresti. Aceasta din urma instanta a dispus, in toamna, dupa un proces de 10 ani, restituirea tuturor bunurilor confiscate lui Valentin Ceausescu, cu precizarea ca sentinta e atacabila in apel. Parchetul a considerat insa ca sentinta trebuie atacata in recurs si a facut-o, cerind ca procesul sa fie rejudecat de o instanta inferioara Tribunalului, respectiv Judecatoria Sectorului 2. Reprezentantii Parchetului au argumentat ca Tribunalul nu era competent sa judece cauza si ca judecatorul nu a fost „impartial", deoarece intii a admis plingerea si apoi a judecat-o.

Nemultumit de tergiver-sarea care se prefigureaza, Valentin Ceausescu a declarat ca, in timpul cercetarilor de dupa 1989, procurorii si-au insusit unele bunuri din locuintele lor si le-au vindut apoi in consignatii, urmind sa incerce sa demonstreze aceste abuzuri. Aseara, CAB a decis restituirea bunurilor lui Valentin Ceausescu.