In urma aparitiei articolului „Calin a vrut-o pe Monica si a avut-o pe Rodica" in „Cotidianul" din 26 ianuarie, Biroul de presa al Guvernului Romaniei neaga implicarea premierului in alegerea moderatorului pentru interviul televizat acordat TVR in aceasta saptamina.

„Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu nu a intervenit, in nici un fel, in decizia de schimbare a moderatorului emisiunii «Zona fierbinte»", se precizeaza in textul mentionat.

Tudor Giurgiu a negat

Calin Popescu Tariceanu nu a dorit-o pe Rodica Culcer ca moderatoare la emisiunea „Zona fierbinte" care il avea invitat. Intr-o prima faza, discutiile dintre Tudor Giurgiu si echipa premierului au avut drept concluzie nominalizarea Monicai Ghiurco in rolul de intervievator. Apoi, premierul s-a razgindit si astfel a ajuns Rodica Culcer in emisiunea transmisa live, miercuri, 24 ianuarie. Tudor Giurgiu a negat implicarea de orice fel a premierului. Pretextul gasit de presedintele TVR pentru ezitarile in alege-rea moderatorului a fost unul putin credibil: Rodica Culcer ar fi fost ocupata cu sedinta Executivului, care se intruneste miercurea.

Au existat contacte intre conducerea TVR si echipa premierului, legate de tematica interviului sau doar cu rol informativ, contacte confirmate si de Tudor Giurgiu, si de Biroul de presa al Guvernului: „Primul-ministru a fost informat in legatura cu aceasta schimbare inainte de emisiune".

Noi surse din TVR il contrazic pe premier

Dupa aparitia articolului din „Cotidianul", inca cinci oameni din TVR au confirmat corectitudinea celor aflate din doua surse pe 25 ianuarie. Fiecare pas al demonstratiei a fost confirmat. A existat o dorinta expresa a premierului de a nu fi intervievat de Rodica Culcer.

Deznodamint

Totul s-a dat peste cap pentru ca premierul a dorit in cele din urma sa intre in dialog cu jurnalistul care, cu o zi in urma, il intervievase pe Traian Basescu. Garantam, asadar, corectitudinea articolului „Calin a vrut-o pe Monica si a avut-o pe Rodica", publicat in editia de ieri.