Presedintele FR Box sustine ca ANS si COSR au primit un e-mail din partea unui oficial rus in care se cere schimbarea sa.

„Tradare de tara", striga Rudel Obreja la adresa celor trei cluburi - Star Lai Bucuresti, CS Lauruc si CS Mercur - care au contestat Adunarea Generala extraordinara de alegeri, programata sa aiba loc miine, la ora 11.00. Se teme de crima

„Presedintele forului european de box, rusul Eduard Hussainov, a trimis, pe 23 ianuarie, un e-mail oficial presedintelui ANS, Octavian Bellu, si sefului COSR, Octavian Morariu, in care le cere ca eu sa fiu schimbat din functie. Face presiuni ca sa ma impiedice sa fiu prezent pe 7 februarie la Taipei, unde ar urma sa preiau functia de presedinte al Comisiei Tehnice Mondiale. Acesti tradatori de tara care vor sa impiedice alegerile fac jocul lui Hussainov. Ii acuz de sabotare pe cei trei si cer serviciilor secrete sa se autosesizeze si sa cerceteze cum fac aceste masinatiuni. Este o situatie fara precedent si fara sens si loveste in interesele nationale. In ceea ce-l priveste pe Hussainov, am facut plingere la AIBA si chiar sint decis sa-l dau in judecata. Sint constient insa ca va fi foarte greu pentru ca este vorba doar despre un e-mail", a declarat Obreja. Mai mult, fostul pugilist spune ca rusul care conduce EABA ar atenta chiar la viata sa. „Probabil, vor sa ma elimine si fizic, dar nu mi-e frica de nimeni, nici de Dumnezeu, pentru ca stiu ca Dumnezeu nu face rau", a adaugat Rudel Obreja.

Loveste o femeie

Actiunea initiata in instanta de clubul Star Lai, care contesta organizarea alegerilor si scrisoarea trimisa ANS-ului prin care solicita un control financiar, l-a revoltat peste masura pe fostul presedinte al FRB. „Intr-un sport condus de barbati, iata ca femeile ne fac cele mai mari probleme. Aceasta doamna care conduce clubul Star Lai (n.r. - Stela Gavrila) umbla libera doar pentru ca nu au avut timp doctorii sa se ocupe de ea", a afirmat fostul presedinte al FRB.

Il contreaza pe Bellu

Nici presedintele ANS, Octavian Bellu, nu a scapat de criticile lui Rudel Obreja. Decizia sefului din Vasile Conta de a nu se implica in scandalul de la box a fost „taxata" de fostul presedinte al FRB. „Bellu s-a retras si a zis sa facem ce vrem. Nu mi se pare normal. Nu fac sport pentru soacra-mea, ci pentru tara asta", a spus Obreja. Mai mult, fostul presedinte al FRB considera ca Bellu a gresit cind a anulat ordinul de convocare a Adunarii Generale: „A fost sfatuit prost de consilierii lui. Bellu nu poate anula un act care nu a fost semnat de el si, in plus, care s-a si infaptuit".

Vastag nu e bun manager

Cindva de aceeasi parte a baricadei, Francisc Vastag si Rudel Obreja fac parte acum din tabere diferite. „Vastag este impins de la spate de cele trei cluburi. Tot respectul pentru Feri ca sportiv si ca antrenor, dar ca manager... Am incercat sa vorbesc cu el, chiar si prin rude, dar nu a dorit asta. Inainte de Craciun, am vorbit cu el si i-am propus orice post din federatie isi doreste, mai putin pe cel de presedinte. Luna asta a venit raspunsul prin fax cind si-a depus candidatura", a mai spus Obreja.

Pentru presedintia FRB si-au depus candidatura Rudel Obreja, Francisc Vastag, Viorel Zamfir, colonelul Ion Pop si Nicolae Ghita, presedintele Box Club Locomotiva 009.