Geoana anunta ca PSD a strins semnaturile necesare procedurii de suspendare a presedintelui Basescu. Pe lista de semnaturi sint si 17 parlamentari PRM.

Primul pas pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu a fost facut. PSD a anuntat ieri, prin vocea lui Mircea Geoana, ca au fost strinse cele 157 de semnaturi necesare initierii procedurii respective in Parlament. Din cei 148 de parlamentari PSD au semnat 146, ceilalti doi urmind a semna cind vin in Bucuresti. PRM a contribuit cu 17 semnaturi, dupa cum ne-a declarat ieri liderul PSD, Mircea Geoana.

„N-am luat semnaturi si de la PC, caci n-am avut nevoie pentru faza asta. Discutiile cu ei continua pentru momentul in care se va ajunge la votul din Parlament", a afirmat Geoana. Liderul PSD spune ca juristii partidului lucreaza la elaborarea documentului prin care se propune suspendarea lui Traian Basescu. Surse din PSD ne-au declarat ca in „laboratoarele" din Atena 10, acolo unde-si are Ion Iliescu biroul, se lucreaza intens la acest proiect. „S-au redactat vreo 70 de pagini pina acum, in principal cu citate din Traian Basescu", afirma sursele citate. In cursul saptaminii viitoare, documentul va fi gata si, alaturi de cele 157 de semnaturi, va fi depus la Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului. Acestea vor trimite documentul la Curtea Constitutionala si la Administratia Prezidentiala. Dupa ce Curtea Constitutionala se va pronunta, parlamentarii vor trece la vot. Sint necesare 235 de voturi din cele 469 pentru ca presedintele Basescu sa fie suspendat. In fine, se va organiza un referendum national pentru ca presedintele sa fie demis definitiv. Pentru aceasta este nevoie de voturile a peste 50% din numarul total al romanilor.