Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania ne-a trimis, in urma articolului "Samasarul de la Cultura" publicat de ZIUA, mai multe precizari. Prezentam in continuare, integral, dreptul la replica primit.
"In legatura cu articolul intitulat Samsarul de la cultura, semnat de Dan Mircea Cipariu si publicat in numarul de joi, 25 ianuarie 2007, al cotidianului Ziua, biroul de presa al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (U.C.M.R.) precizeaza urmatoarele:
Aceasta aparitie, la fel ca intreaga serie de articole publicate de catre Dan Mircea Cipariu, in cotidianul Ziua, despre Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, sta sub semnul iresponsabilitatii.
Intreaga atitudine a fostului Presedinte al UCMR, domnul Adrian Iorgulescu nu poate fi pusa sub semnul <<fraudei>>. Afirmatia potrivit careia Presedintele U.C.M.R. <<a pus mana, in complicitate cu fosti functionari si primari ai Bucurestiului, pe subsolul si spatiile comerciale ale unor cladiri din centrul capitalei fara sa arate cuiva ca ar detine un act de proprietate pentru 3754 mp>> este una calomnioasa. Adrian Iorgulescu, in calitatea sa de Presedinte al UCMR din acea vreme, a fost mandatat de catre organele statutare de conducere ale UCMR pentru efectuarea, prin avocati, a demersurilor juridice necesare recuperarii prin Justitie a imobilelor preluate in mod samavolnic de catre regimul comunist.
Pentru a compensa absenta documentatiei din articolul domnului Dan Mircea Cipariu si pentru a invalida acuzatiile aduse conducerii U.C.M.R., facem publice urmatoarele detalii:
Imobilele situate pe str. Ion Campineanu nr. 24 si Calea Victoriei - blocurile 18A si 18 B - au fost si sunt proprietatea U.C.M.R.
In acest sens, Justitia s-a pronuntat in mod neechivoc. Prin mai multe hotarari, instantele de judecata, inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie, au recunoscut, in mod definitiv si irevocabil, dreptul de proprietate al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor asupra spatiilor situate in Str. Ion Campineanu nr. 24 si Calea Victoriei (blocurile 18A si 18 B).
Dreptul de proprietate al U.C.M.R., ca si al oricarei alte persoane fizice sau juridice de drept privat, este recunoscut si ocrotit prin dispozitii cuprinse in Constitutia Romaniei.
U.C.M.R. isi exercita dreptul sau de proprietate in conformitate cu dispozitiile statutare, veniturile obtinute din exploatarea acestor imobile fiind utilizate in vederea realizarii scopului asociatiei, potrivit statutului sau.
De aceea, in privinta celor spuse in articolul Samsarul de la Cultura, U.C.M.R. anunta ca il va actiona in judecata pe Dan Mircea Cipariu, autorul respectivului articol".
Nota redactiei - ZIUA va verifica daca aspectele semnalate de catre Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania sunt reale sau reporterul ziarului nostru a avut dreptate.