Avocatii PNL acuza ca listele sustinatorilor lui Stolojan contin o multitudine de nereguli: persoane cu semnaturi identice, liste necompletate cu toate datele si semnaturi date de minori.
"In mai toate judetele, s-au constatat urmatoarel
Avocatii PNL acuza ca listele sustinatorilor lui Stolojan contin o multitudine de nereguli: persoane cu semnaturi identice, liste necompletate cu toate datele si semnaturi date de minori.
"In mai toate judetele, s-au constatat urmatoarele falsuri: liste necompletate cu toate datele, persoane care erau minore, semnaturi pe pagini intregi identice, persoanele responsabile de intocmirea listelor nu se identifica cu toate datele. Mai mentionam ca cele mai multe semnaturi nu vizeaza optiunea simpatizantului, intrucat nu se specifica pentru ce se semneaza, incalcandu-se o clauza imperativa a legii vizand validitatea", se arata in contestatia intocmita de avocatii PNL, dupa cum sustin sursele noastre. Conform acelorasi surse, juristii liberalilor sustin ca semnaturile depuse in vederea inregistrarii PLD "nu intrunesc dispozitiile prevazute de lege, articolul 19 din Legea nr. 14/2003 republicata, pentru a putea fi considerate valide". Totodata, liberalii vor sa fie trase la raspundere si personele care au intocmit listele de semnaturi ce fac obiectul contestatiei. Documentul inaintat de PNL Tribunalului Bucuresti are anexate o serie de liste in care sunt mentionate localitatile si cazurile in care juristii au identificat "nereguli" si "ilegalitati". Astfel, liberalii contesta listele cu semnaturi in aproximativ 24 de localitati din judetele tarii, majoritatea acestora fiind din Moldova. Potrivit documentului, PNL va contesta si listele cu semnaturi intocmite la Bucuresti.
Plangeri penale
PNL Suceava a decis sa depuna plangeri penale pentru fals in inscrisuri oficiale si fals in declaratii impotriva initiatorului PLD, Theodor Stolojan, si a 11 persoane din judetul Suceava insarcinate cu strangerea semnaturilor pentru inscrierea PLD. Formatiunea lui Stolojan a replicat, calificand plangerea drept o dovada ca lui Tariceanu ii este teama de o confruntare directa si actioneaza prin interpusi. "Ca de obicei, Calin Popescu Tariceanu actioneaza prin interpusi, din teama de confruntare directa. Calin Popescu Tariceanu repeta astfel gestul las din 2006, cand a fortat doua organizatii de sector ale PNL Bucuresti sa excluda din partid doi fosti presedinti - Theodor Stolojan si Valeriu Stoica", se arata intr-un comunicat. Sustinatorii fostului consilier al Cotrocenilor i-au solicitat primului ministru sa-si asume personal contestarea inregistrarii PLD, pentru ca "sa se faca singur de ras, fara sa mai traga in aceasta actiune oameni care, din frustrare sau obedienta, au acceptat sa-i fie instrumente". Liderii PLD au anuntat ca vor analiza posibilitatea formularii unor actiuni penale pentru denuntarea calomnioasa comisa de semnatarii plangerii depuse de membri ai organizatiei PNL Suceava.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.