Noaptea trecuta, Petrom a scazut din nou preturile la carburanti.

Preturile carburantilor comercializati la benzinariile Petrom au scazut cu 30 de bani pe litru, incepind de noaptea trecuta, potrivit unui anunt al companiei. Astfel,
Noaptea trecuta, Petrom a scazut din nou preturile la carburanti.

Preturile carburantilor comercializati la benzinariile Petrom au scazut cu 30 de bani pe litru, incepind de noaptea trecuta, potrivit unui anunt al companiei. Astfel, pretul motorinei a scazut, in premiera in ultimii doi ani, sub pragul de 3 lei pe litru. Noile preturi la benzina variaza intre 3,09 si 3,39 lei pe litru, in functie de sortiment, iar cele doua tipuri de motorina costa 2,99 lei (Euro Diesel) si 3,03 lei (Top Nordic Diesel). Petrom mai afisa preturi mai mici de 3 lei (30.000 de lei vechi) pe litru in mai 2005.

Compania a motivat ieftinirile prin scaderea cotatiilor internationale, adaptata conditiilor de piata din Romania. Petrom sustine chiar ca practica printre cele mai mici preturi din Europa.

In ultimul timp, cotatiile la titei au scazut, barilul coborind chiar si la 50 de dolari pe baril, in principal datorita vremii bune si a unor rezerve linistitoare in Statele Unite, cel mai mare consumator din lume.

Petrom are cea mai mare cota pe piata romaneasca a carburantilor. Compania are o retea de aproximativ 550 de statii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.