Procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, George Balan, arata ca modificarile legislative succesive in materie penala se resimt in activitatea procurorilor, ultimele dintre acestea mutand centrul de greutate la Parchetele inferioare
Procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, George Balan, arata ca modificarile legislative succesive in materie penala se resimt in activitatea procurorilor, ultimele dintre acestea mutand centrul de greutate la Parchetele inferioare, unde lucreaza cei mai neexperimentati procurori. Balan a recunoscut faptul ca, de regula, se cere consultarea Parchetelor pe anumite modificari legislative in materie penala si procedural penala "in ziua in care se adopta deja legile" sau deloc. George Balan a explicat faptul ca se impune redimensionarea schemelor de personal, datorita faptului ca Parchetele de pe langa judecatorii au preluat competentele pentru infractiuni mai complexe, fata de cele de pana acum. Procurorul a mai spus, citat de Mediafax, ca ar trebui "sa se revina" asupra competentelor de cercetare a infractiunilor, in sensul de a le transfera Parchetelor care solutionau pana acum faptele ce au fost preluate de Parchetele inferioare. Cresterea volumului de activitate si absorbtia cauzelor preluate de la Parchete superioare, potrivit procurorului general Balan, muta centrul de greutate la Parchetele de judecatorii si tribunal, ceea ce le-ar putea sufoca. Balan a subliniat ca inainte de transferarea acestor competente ar fi trebuit sa se faca o evaluare a efectelor acestei masuri. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.