Se umple cerul de deasupra cimitirului de molii jucause din gulerele de vulpe jumulite si din caciulile de astrahan pline de amintiri.
Un parastas nevinovat si cu totul inofensiv. Si pe deasupra legitim. Raposatul i-a facut comunisti din oameni
Se umple cerul de deasupra cimitirului de molii jucause din gulerele de vulpe jumulite si din caciulile de astrahan pline de amintiri.
Un parastas nevinovat si cu totul inofensiv. Si pe deasupra legitim. Raposatul i-a facut comunisti din oamenii normali care erau. Mai spun si ei un banc cu Nixon, injura painea scumpa care e pe bani si nu pe cartela, apa prea calda si caloriferele si, in general si de mama, tot ce nu era si e.
Se pun pariuri si se fac supozitii: e aici, e in Cuba cu Marilyn Monroe si Mengele, a cantat Internationala in fata plutonului, se rasuceste in mormant de cate ori zambeste Iliescu, i s-a aratat in vis lu' Mitzura ca l-a numit pe Vadim succesor. Nimic de speriat vampirii din Palatul Parlamentului.
De speriat este nesimtirea conjuratilor, cucuvelele lui Iliescu, celor care l-au impuscat ca pe caine si refuza sa permita familiei deshumarea lui Ceausescu Nicolae, acum doar tata si nu dictator. De ce l-a ingropat Nelu atat de adanc si de ce isi ascunde pacatele ca mata, ar fi singurele intrebari de bun simt.
Nicu si Zoe au murit fara sa afle daca se inchina unde trebuie, Valentin este plimbat la randul lui de la Armata la Tribunal. Este o cerinta mai mult decat legitima. Ce nevoie mai au autoritatile sa mentina starea aceasta de incertitudine, de mister, absolut sinistra si cenusie materia testelor lor? Cui ii este frica sa puna mana pe lopata? Sa nu faca din Ghencea un loc de pelerinaj, sa nu se reaprinda faclia comunismului in Romania. Pai n-a tinut-o Nea Ion bat trei mandate, fara sa dea foc la Palatul Cotroceni?
Pe cine mai sperie stafia, cu siguranta nu pe pustanii cu mobile si BMW. In cartea de istorie ocupa tot atata loc cat Monica Macovei, dar inaintea Zambaretului.
Nici macar nu este productiv. Eu unul stiu sigur ca Ceausescu nu este nici la Ghencea, nici in Paraguay. A fost auzit jucand septic cu Dracula la Bran, table nu au voie ca zornaie zarurile, sa intareasca brand-ul de tara de speriat care suntem. Vampirul de la Ghencea poate contribui alaturi de Jean de la Craiova si Adi de la Valcea la imaginea turistica a Romaniei. "Impuscati-l pe Ceausescu" ar putea fi un joc pe Internet educativ pentru copiii care nu stiu cine dracu' a fost personajul, iar o varianta cu o tinta de tabla ar fi binevenita in balciuri, ca doar la asta ne pricepem cel mai bine.
Ar fi si o oportunitate pentru Basescu sa-si refaca imaginea mototolita de Elena Udrea si sa-si spele petele suspecte de pe bavetica prezidentiala. Vremea e prea blanda, nici o inundatie, nici un pod rupt, nici o baie de multime spontana pe la Maracineni, nici macar un meci pe Ghencea alalalt. Criza de imagine. Ar putea deveni presedintele care l-a scos la lumina pe Ceausescu, groparul cel duios, daca tot s-a apucat sa dezgroape ce-a pitulat Iliescu prin cimitire si arhivele Securitatii. Sa-l vada si copiii astia increduli, dom' Presedinte! Cu toate ca, dupa cate il cunosc eu pe celalalt, groparul cel dibaci, s-ar putea sa lipseasca niste file din raposat.
Ca veni vorba de fantome, la anumite festivitati de stat, cum ar fi Unirea Principatelor, apare spectrul tanguitor al lui Stolojan taraind o hurdubaie plina ochi de platformisti. "Dom' Presedinte, suntem noi, "draga Stolo" si cu Flutur-Spaima Curcilor, cand ne faceti premieri?".
Valentin Ceausescu pierde timpul de pomana prin tribunale. Sa-l ia de guler pe Iliescu: Bai, animalule, unde e tata?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.