Stimate domnule redactor-sef,

In ziarul „Cotidianul", din 25 ianuarie 2007, domnul Lucian Gheorghiu publica articolul „Traian Basescu sta la mina anonimilor din Parlament". Domnia Sa face o serie de supozitii la adresa mea. Vreau sa va spun ca nu sint cu nimic mai anonim decit Domnia Voastra sau domnul Lucian Gheorghiu. Printre altele, sint doctor in istoria culturii, indrumat de acad. Camil Muresanu, la Universitatea „Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, avind publicata teza de doctorat. Autorul spune ca voi vota alaturi de PSD deoarece eu adeseori am votat alaturi de acest partid. De unde aceasta concluzie?

Eu, ca oricare membru al Grupului Minoritatilor Nationale, nu votez in functie de influenta unuia sau altuia dintre partide. Noi, deputatii acestui grup, votam in functie de interesele cetateanului roman, ale minoritatilor pe care le reprezentam.

In privinta suspendarii Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, vom avea o sedinta de grup, vom adopta o decizie pe care, sint sigur, o vom respecta cu totii.

Articolul domnului Lucian Gheorghiu nu este decit fabulatie ieftina. Sper ca in viitor sa publice articole mai aproape de profesionalismul pe care vrea sa il atinga si de care este atit de departe.

Va doresc succes in dificila misiune pe care v-ati asumat-o, cea de informare corecta a cititorilor „Cotidianului". Sper ca rindurile mele sa vada lumina tiparului in acest ziar.

Cu multumiri,

Dr. Gheorghe Firczak

Drept la replica de la Ministerul Finantelor

Articolul „Codul fiscal se schimba de la 15 martie", publicat pe 24 ianuarie 2007 de ziarul „Cotidianul", prezinta informatii false privind Codul fiscal si reglementarile pe care acesta le va introduce in momentul republicarii.

Codul fiscal republicat nu va cuprinde reglementari noi si nu va introduce alte taxe si impozite fata de cele existente in momentul de fata. Codul fiscal republicat va prelua doar prevederile de natura fiscala prevazute la ora actuala de alte acte normative, unificind astfel cadrul legislativ, asa cum prevede articolul 68 din Legea nr. 24/2000, republicata, privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative.

Asadar, prin republicare se realizeaza integrarea prevederilor modificate sau a celor de completare, demers care va usura susbtantial accesul contribuabilului, persoane fizice si juridice, la legislatia fiscala si, in nici un caz, nu va induce instabilitate si insecuritate in mediul de afaceri si al contribuabililor, asa cum in fals se acrediteaza in articolul mentionat.

In consecinta, Codul fiscal republicat va cuprinde toate modificarile si completarile aduse actului normativ de baza pina la momentul republicarii, inclusiv cele prevazute in OUG nr. 110/2006 si eventualele completari ce se vor aduce acestei ordonante de catre Parlament, cu ocazia aprobarii prin lege.

Ministerul Finantelor Publice ramine consecvent principiilor exprimate in repetate rinduri si asigura opinia publica de faptul ca in anul 2007 nu vor interveni modificari in Codul fiscal, de natura sa afecteze stabilitatea mediului de afaceri si a contribuabililor.