Fostul vicepremier il ameninta pe Berceanu - daca nu-i concesioneaza gratis arena din Giulesti, va muta gazonul in fata Ministerului Transporturilor.

Intr-o perioada in care patronul Rapidului, George Copos, nu prea are motive sa puna presiune pe echipa si pe antrenorul Razvan Lucescu, fostul vicepremier se razboieste politic. Invins de armeanul Karamian in arta negocierii, patronul giulestenilor a ales sa joace dur pentru o miza imensa: obtinerea concesionarii pentru 49 de ani a stadionului de sub Podul Grant. „Domnul Berceanu mi-a demonstrat inca o data ca nu are nici o legatura cu fenomenul fotbalistic. Daca dumnealui vrea bani in schimbul concesionarii stadionului, atunci ii concesionam si noi clubul Rapid pe viata. Daca va refuza sa ne concesioneze stadionul, o sa luam si noi gazonul, in care am investit citeva sute de mii de euro, si o sa-l mutam in fata Ministerului Transporturilor ca sa vada Berceanu meciurile Rapidului de la balcon", a tunat Copos.

„Sa ia Blaga stadionul"

Pentru a fi mai convingator, George Copos da exemplu clubul Dinamo, pe ai carui conducatori i-a acuzat, nu o data, ca se folosesc de „mijloace specifice" pentru a face performanta, in contrast cu „farmecul vietii" de la Rapid. „Berceanu ar trebui sa invete de la domnul Vasile Blaga, ca, din cite stiu eu, sint si colegi de partid. O sa-l rog pe domnul Blaga sa preia dinsul si stadionul Giulesti, pentru ca vad ca Ministerul de Interne poate sa ajute fotbalul. Eu, prin firmele mele, platesc anual zeci de milioane de euro la bugetul statului, dar Rapid nu poate sa ia in concesiune stadionul. Daca la alte ministere se poate, ba chiar investesc ele, cum e cazul stadionului Dinamo, cel mai bine ar fi ca si Giulestiul sa treaca in proprietatea Ministerului de Interne", sustine Copos despre Borcea care a spus ca, daca e milog, sa mearga la cersit.

Fanii semneaza petitia

Disputa dintre cei doi politicieni s-a amplificat dupa ce FC Rapid SA a trimis o cerere oficiala de a primi stadionul in concesionare, pentru a-l moderniza in perspectiva accederii in Liga Campionilor. Raspunsul ministerial nu a fost insa pe gustul lui Copos. „Concesionarea e o forma vaga de colaborare. Noi cautam alte variante. Daca, totusi, se va face concesionarea, aceasta va avea anumite clauze, printre care si plata unei sume de bani pe care noi ii vom folosi pentru a ajuta celelalte sporturi de la CS Rapid. De asemenea, vom impune ca si acestea sa poata folosi celelalte dependinte ale stadionului, intrucit echipa de fotbal are nevoie doar de teren si de tribune", a declarat Berceanu, raspunsul oficial urmind sa fie dat insa in zece zile, dupa analiza unei comisii. In sprijinul lui Copos au venit si suporterii, aproape 1.200 de fani semnind intr-o singura zi o petitie online pe site-ul www.fzr.ro.

In prezent, stadionul apartine Ministerului Transporturilor si este administrat de Clubul Sportiv Rapid, care l-a pus la dispozitia clubului de fotbal pentru o chirie modica. Pina acum, ministerul s-a implicat financiar in construirea unei peluze, montarea nocturnei, modernizarea si acoperirea tribunei oficiale, iar Copos a sustinut financiar refacerea gazonului, prin firma fratelui lui Marian Oprisan.

Rapid-Steaua se va juca in Giulesti Montarea unor camere de supravegheare pe stadion, plase de protectie in spatele portilor si un DVD cu imagini in care antrenorul Pandurilor, Eugen Neagoe, ii provoca pe suporterii Rapidului au fost argumentele potrivit carora Comisia de Apel a FRF a limitat suspendarea stadionului Giulesti de la trei etape la una. „Am intilnit o comisie foarte tinara si competenta, care, iata!, a luat o decizie corecta. Noi oricum ne vom lua masuri, prin montarea unor camere video la stadion, pentru a depista spectatorii care vor comite astfel de abateri. Iar cei care vor comite astfel de incidente nu vor mai avea acces", a declarat patronul George Copos. Astfel, giulestenii vor disputa la o distanta de 150 de kilometri doar partida cu Poli Timisoara, pe cele cu UTA si Steaua urmind sa le joace in Giulesti. (F.D.)

Fuge gazonul de sub Lucescu jr. Dupa ce a anuntat ca pleaca din vara de la Rapid, antrenorul Razvan Lucescu isi intareste convingerile prin refuzul de a semna un nou contract cu giulestenii. „Nu are rost sa semnez un nou contract. As semna degeaba, miine poate interveni ceva si sa se anuleze, sa fiu scos. Au fost prea multe dispute si polemici. Au aparut fel de fel de zvonuri, cum ca ar fi tratat cu alti antrenori, ceea ce este normal, pentru ca este patron, asa ca nu are rost sa stabilim acum ce va fi la vara", a declarat Lucescu jr. (F.D.)