In decembrie 2006, tragerea la sorti a meciurilor din barajul pentru CM 2007 a scos in calea selectionatei noastre feminine de handbal puternica echipa a Suediei. Ieri, istoria s-a repetat, si tricolorii pregatiti de Rasnita au aflat ca vor juca i
In decembrie 2006, tragerea la sorti a meciurilor din barajul pentru CM 2007 a scos in calea selectionatei noastre feminine de handbal puternica echipa a Suediei. Ieri, istoria s-a repetat, si tricolorii pregatiti de Rasnita au aflat ca vor juca in barajul pentru Euro 2008 tot cu Suedia!
Cele mai galonate nationale din istoria handbalului masculin mondial, Suedia si Romania, singurele din lume care au adunat in vitrina cate patru trofee mondiale, ocupand si primele doua pozitii in clasamentul realizat in baza palmaresului "all time", se vor intalni in barajul pentru Euro 2008, au stabilit, ieri, la Viena, oficialii EHF. La putin timp dupa aflarea adversarului, presedintele FRH, Cristian Gatu, a mentionat: "Suedia este o echipa foarte puternica, dar asta nu inseamna ca nu ne putem califica. Eu cred ca vom accede la turneul final, dar este foarte important ca jucatorii sa creada in calificare. Avem sansa de a juca primul joc in deplasare, iar returul in fata publicului admirabil de la Constanta, care s-a dovedit a fi mereu al optulea jucator." Acelasi optimism l-a afisat si antrenorul Lucian Rasnita, care a precizat ca suedezii nu sunt extraterestri. "Intalnim un adversar cu un palmares impresionant, dar cred ca toti adversarii erau puternici. Suedia nu mai este echipa de acum cativa ani, asa cum nici Romania nu mai este ce a fost in trecut. Poate fi un avantaj ca jucam returul acasa, important este sa avem jucatori disponibili si in forma. Sunt cativa suedezi la Kiel, echipa pe care am intalnit-o cu HCM Constanta in cupele europene si am simtit pe pielea noastra forta lor. Dar nu sunt extraterestri", a punctat Rasnita. Mentionam ca meciurile de baraj se vor disputa pe 9 sau 10 iunie, in Suedia, iar o saptamana mai tarziu, Romania va primi replica nordicilor la Constanta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.