Administratia Bush i-a autorizat pe militarii americani sa-i ucida ori sa-i captureze pe iranienii suspectati ca ar spiona in Irak.

Surse oficiale, citate de „Washington Post", spun ca ordinul face parte din noua strategie agresiva a Washingtonului, menita sa slabeasca influenta tot mai mare a Iranului in Orientul Mijlociu. Experti in contraterorism au spus ca, de mai bine de un an, trupele din Irak au retinut, in secret, mai multi agenti iranieni. Ei erau eliberati dupa trei-patru zile pentru a evita o escaladare a tensiunilor cu Iranul, dar acum atitudinea va fi mai agresiva. Atac complet

Washingtonul sustine ca in Irak sint activi peste 150 de spioni trimisi de Teheran si numerosi luptatori din Garzile Revolutionare iraniene, dar nu exista dovezi ca ei ar fi organizat vreun atac in Irak impotriva americanilor. Intre timp, un fost oficial american a dezvaluit ca a vazut planurile de eventual atac asupra Iranului, si nu este vorba despre „lovituri chirurgicale" asupra siturilor nucleare , ci despre o ofensiva completa care sa lase Iranul fara infrastructura militara.