Banzea a pronosticat ca litrul de tuica produs in gospodariile populatiei va ajunge sa se vanda cu 15 lei, fata de 7-8 lei cat costa in prezent. "Dupa 1 februarie, cazanele de tuica vor fi sigilate, iar desigilarea o vom face doar pentru perioadele i
Banzea a pronosticat ca litrul de tuica produs in gospodariile populatiei va ajunge sa se vanda cu 15 lei, fata de 7-8 lei cat costa in prezent. "Dupa 1 februarie, cazanele de tuica vor fi sigilate, iar desigilarea o vom face doar pentru perioadele in care se realizeaza productia, nivelul accizelor urmand sa fie stabilit in functie de productie", a declarat Gheorghe Banzea, care a precizat ca si in cazul productiei pentru consum propriu vor fi platite accize, insa pentru primii 50 de litri acciza va fi redusa la jumatate. In judetul Arges au fost inventariate pana in prezent 360 de cazane de tuica, dar verificarile continua, iar proprietarii acestor instalatii au fost informati asupra obligatiilor pe care le au. "Probabil ca in aceasta situatie multi vor renunta la cazane, cel putin declarativ", a adaugat directorul DGFP Arges. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.