Interimatul la nivelul conducerii in pugilatul neaos risca sa se prelungeasca, starnind noi polemici neprincipiale.
ANS a revocat Adunarea Generala extraordinara de alegeri a FR de Box, programata duminica, din cauza contestatiilor si li
Interimatul la nivelul conducerii in pugilatul neaos risca sa se prelungeasca, starnind noi polemici neprincipiale.
ANS a revocat Adunarea Generala extraordinara de alegeri a FR de Box, programata duminica, din cauza contestatiilor si litigiilor, ajunse si in instanta, privind oportunitatea si legalitatea convocarii alegerilor. Pana la rezolvarea problemelor interne, FR de Box nu va beneficia de finantare pe 2007 de la buget. In comunicatul ANS se precizeaza ca "S-a apreciat ca desfasurarea Adunarii generale extraordinare de alegeri a FR Box in data de 28.01.2007 este inoportuna din urmatoarele considerente:- da nastere unor litigii intre federatie si o parte a membrilor afiliati;- litigiile vor determina mentinerea starii de incertitudine privind legitimitatea organelor de conducere, administrare si control ce ar fi alese in data de 28.01.2007;- pentru Adunarea generala din data de 28.01.2007 nu au fost transmise candidaturi pentru Comisia de cenzori si Comisia de apel, fapt ce ar determina oricum organizarea unei noi Adunari generale de alegeri pentru completarea organelor de administrare si control.
De asemenea, s-a avut in vedere si adoptarea altor masuri vizand acordarea finantarii si dispunerea unui control financiar". Directorul ANS responsabil cu federatiile sportive, Mihai Capatana, ne-a precizat ieri: "Federatia face ce doreste. Fapt este ca pana nu revine in situatia de a avea organe de conducere, administrative si control alese statutar, FRB este neeligibila si nu poate primi fonduri de la Agentie. Daca aceasta stare se prelungeste, se poate pune si problema suspendarii certificatului de functionare. Luni, presedintele Belu si seful auditului, Ciocotisan, vor stabili cand va debuta controlul financiar pentru activitatea federatiei in anii 2005 si 2006, precum si tematica acestuia".
Pe de alta parte, in legatura cu aceasta situatie bizara care tensioneaza din nou pugilatul neaos, secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, ne-a declarat: "Este cu siguranta o problema grava. O lovitura neasteptata care ne perturba activitatea pentru box. Acest interimat dureaza cam de multa vreme, iar noi nu stim cu cine vom discuta programul olimpic. Ce vom face cu lotul olimpic? Suntem presati de timp si nu avem parteneri de discutie. Vom discuta cu ANS si este clar ca va trebui sa gasim o solutie. Macar lotul olimpic trebuie tinut in pregatire pana se rezolva problemele.
Acum el se afla in cantonament la Piatra Arsa, in februarie urmand sa se desfasoare un stagiu de pregatire in Ucraina. Cine va finanta programul? Cred ca aceia care blocheaza majoritatea lumii boxului nu se gandesc la interesul fenomenului. Cand vorbesti de box, trebuie sa te gandesti la box".
Cristina VLADU


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.