Premierul Tariceanu va purta o discutie publica cu reprezentantii ONG si mass-media pe tema Ordonantei DIICOT in vederea modificarii actului normativ respectiv in asa fel incat sa se asigure respectarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, a anun
Premierul Tariceanu va purta o discutie publica cu reprezentantii ONG si mass-media pe tema Ordonantei DIICOT in vederea modificarii actului normativ respectiv in asa fel incat sa se asigure respectarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, a anuntat ieri secretarul general al Guvernului, Radu Stroe.
Seful SGG a reprodus traseul controversatei Ordonante care da procurorilor DIICOT competenta de autorizare a accesului la sistemele informatice, ajungand la concluzia ca ministrul Justitiei, Monica Macovei, nu a cunoscut integral textul actului normativ pe care l-a promovat. Concret, Stroe a mentionat ca in sedinta Guvernului din 21 decembrie 2006, in care s-a adoptat Ordonanta 131, Macovei nu a enumerat printre modificari cea referitoare la transferul competentei de autorizare de la judecatori la procurori. In plus, a sustinut el, proiectul a fost introdus pe lista suplimentara in ultima sedinta din 2006 a Executivului, insotit de o nota de fundamentare in care nu era mentionata modificarea cu pricina si fara tabelul comparativ obligatoriu din care ar fi rezultat modificarile. Intarind ipoteza ca ministrul Justitiei nu a stiut ce contine proiectul propus, seful SGG a mai spus ca, in sedinta Guvernului de saptamana trecuta, Macovei a precizat ca prin Ordonanta DIICOT "nu s-a modificat in nici un fel interceptarea convorbirilor telefonice si ca tot judecatorul da, in continuare, mandat". "Domnia sa a mai aratat ca prin interceptare intelege interceptarea telefonului, a mail-ului, a corespondentei, de orice fel", a adaugat Stroe. (Ovidiu BANCHES)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.