Conflictul placutelor bilingve de la Universitatea ,,Babes-Bolyai’’ din Cluj a ajuns la nivelul ministerelor de externe ale Romaniei si Ungariei.

Potrivit agentiei ungare de presa MTI, ministrul ungar de externe i-a cerut in scris lamuriri omologului sau roman despre situatia creata la UBB, in urma concedierii a doi profesori maghiari, unul dintre ei fiind cel care a pus placute bilingve in institutie.

In raspunsul sau, Mihai Razvan Ungureanu (foto) l-a anuntat pe omologul sau, Göncz Kinga, ca hotarirea senatului invocata de profesori pentru montarea placutelor nu exista inca. „Ministrul roman al Afacerilor Externe a facut astfel referire la un proiect de decizie, care ar urma sa se aplice de la 1 iulie 2007, dupa ce se va lua o eventuala hotarire in acest sens de catre conducerea Universitatii «Babes-Bolyai»", se arata intr-un comunicat al MAE.

Conducerea UBB a negat insa existenta unui astfel de proiect de hotarire, iar purtatorul de cuvint a afirmat ca nimeni de la MAE nu a cerut informatii de la universitate.