Presedintele Consiliului Judetean Brasov a mai fortat o data vinzarea Castelului Bran, invocind un cumparator sigur „de peste Ocean".

„Avind in vedere ca oferta de vinzare a bunului imobil denumit generic «Domeniul Bran» (...) nu a fost acceptata in termenul de 30 de zile prevazut in cuprinsul acesteia, va aducem la cunostinta ca oferta noastra de vinzare nu mai este valabila", asa incepe instiintarea primita ieri de presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, de la mostenitorul Castelului Bran, Dominic de Habsburg-Lothringen. Cu toate acestea, documentul lasa loc la discutii, avind in vedere ca semnatarul sustine ca, „in masura in care CJ Brasov va dori sa formuleze o oferta de cumparare a Domeniului Bran, ne rezervam dreptul discretionar de a o accepta sau nu".

Aristotel, agent imobiliar

Dupa ce a prezentat scrisoarea, Cancescu a adaugat ca din sursele sale a aflat ca Habsburgii au vindut castelul „unei firme de peste Ocean", la un pret de peste 100 de milioane de euro, si a aruncat responsabilitatea asupra Ministerului Culturii, care s-a impotrivit achizitionarii castelului cu 60 de milioane de euro. „Regret pozitia ministrului Culturii, care s-a dovedit paralel cu economia de piata. A generat acest scandal prin pozitia negativista, orgoliu si declaratiile sale", a spus Cancescu.

Avocatul casei de Habsburg, Corin Trandafir, a negat insa vinzarea: „Nu a avut loc nici o tranzactie in privinta Castelului Bran", iar ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a completat: „Castelul nu se putea vinde fara ca, mai intii, sa i se faca o oferta ministerului".