Cum comentati aceasta noua lovitura de teatru din boxul nostru?
Octavian Belu a anulat un ordin emis de Gheorghe Florian (ex-presedinte ANS - n.r). E treaba dumnealui! Din punctul meu de vedere, Adunarea Generala extraordinara de alegeri va avea loc duminica. Aceasta convocare a AG nu este facuta doar in baza ordinului emis de ANS, ci si in baza prevederilor statutare. Va reamintesc ca vechiul Birou Federal, pus in functiune din nou printr-o decizie a instantei, a demisionat in bloc, a facut imposibila functionarea lui in termeni statutari si automat, data fiind situatia de criza, secretarul general in functie la data cand ne-am intors, respectiv Nicolae Bud, a semnat ordinul de convocare a AG in baza prevederilor statutare.
ANS este decisa sa nu mai actioneze decat in momentul stingerii litigiilor. Mai mult, a dispus oprirea finantarii FRB. Ce veti face in aceasta situatie?
Eu nu incerc decat sa salvez boxul romanesc, iar ANS, prin decizia domnului Belu, incearca sa-l ingroape. Pentru ca tocmai acesta este sensul pentru care s-a convocat aceasta Adunare, pentru a putea avea o conducere statutara si legala, care sa permita sa se mearga mai departe cu toate procedurile legale, sa semneze finantarea si boxul sa poata merge inainte, pentru ca este an preolimpic, avem Mondiale si activitatea noastra nu trebuie sa fie perturbata. Din nefericire, nu stiu cine l-a sfatuit pe domnul Belu, pentru ca decizia pe care a luat-o este gresita.
Ce se intampla acum cu sportivii aflati in pregatire?
L-as intreba pe domnul Belu si pe cei care se impotrivesc acestei AG. Se impotrivesc scrutinului care este baza democratiei, votului popular. Pentru ca altfel ma intreb, cum putem avea o conducere legala cand ne impiedicam de tot felul de asemenea chichite avocatesti, judecatoresti? Eu incerc sa gasesc o solutie, sa strang majoritatea oamenilor la alegeri si vointa populara sa fie cea care va decide.