Liderul PSD, Mircea Geoana, prezinta „capetele de acuzare" in actiunea de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

„Incercarea de a transforma serviciile de informatii ca instrumente politice". Acesta este principalul argument pe care PSD il va folosi in actiunea de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a invocat afirmatiile presedintelui Basescu cu privire la faptul ca i-ar fi avertizat pe ministri, intr-o sedinta de guvern, asupra faptului ca are semnale de la serviciile secrete ca unii dintre ei vorbesc la telefon cu persoane monitorizate. Geoana a spus ca acest fapt pe care Basescu „l-a marturisit" la TVR este „un lucru extrem de grav", o „adevarata afacere Watergate" cu privire la interceptari ilegale de convorbiri telefonice ale actorilor politici si ale opozitiei. „Acesta va fi unul dintre capetele de acuzare (in motivarea catre Curtea Constitutionala - n.r.), incercarea de a forta serviciile de informatii sa-si abandoneze misiunea principala si de a le transforma in instrumente de presiune politica", a spus presedintele PSD.

Pe de alta parte, Geoana a vorbit din nou despre intentia de a solicita infiintarea unei comisii parlamentare care sa ancheteze „tot ce inseamna interceptari ilegale ale convorbirilor oamenilor politici si adversarilor potentiali ai lui Basescu".

Iliescu si-a pus oamenii la treaba

Actiunea de suspendare a presedintelui Basescu este pregatita in „laboratoarele" lui Ion Iliescu din Strada Atena 10. Surse din PSD ne-au declarat ca la ultimele sedinte ale conducerii PSD, Iliescu ar fi insistat pentru ca partidul sa demareze actiunea de suspendare. Cei care lucreaza la elaborarea documentului sint Antonie Iorgovan, Serban Nicolae si Doru Ioan Taracila, toti senatori PSD si apropiati ai lui Ion Iliescu. Aceleasi surse spun ca Departamentul juridic al PSD, coordonat de vicepresedintele Victor Ponta, nu se implica deloc in elaborarea acestei actiuni.