La Teatrul Nottara din Bucuresti, este programat astazi si maine spectacolul "Cvartet" de Heine Muller, in regia lui Tompa Gabor, o productie a Teatrului Maghiar din Cluj, prezentat in colaborare cu Fundatia SalTimBanc. "Cvartet" este prima piesa in
La Teatrul Nottara din Bucuresti, este programat astazi si maine spectacolul "Cvartet" de Heine Muller, in regia lui Tompa Gabor, o productie a Teatrului Maghiar din Cluj, prezentat in colaborare cu Fundatia SalTimBanc. "Cvartet" este prima piesa in care Heiner Muller vorbeste de fapt despre problemele propriei sale vieti, despre relatiile sale cu femeile, fara ca piesa sa capete caracter autobiografic. In schimb el patrunde pana la os in aceasta vasta anatomie umana care va trebui sa oblige publicul spectator sa se confrunte cu propriul trecut, cu propriile pacate intr-un Purgatoriu modern, care, in contextul amenintarii catastrofei umane, al pericolului disparitiei culturii si a Naturii, a deteriorarii relatiilor dintre cele doua sexe ramane un subiect de o indiscutabila actualitate.", declara Tompa Gabor. Realizat in coproductie cu Teatrul Metropolis, spectacolul propune o problematica puternic ancorata in contemporaneitate: marile pasiuni care se consuma in relatii robotizate, gestul iubirii devenit ritual mecanic. Spectacolul este prezentat in limba maghiara si va fi tradus la casti. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.