George Maior, directorul Serviciului Roman de Informatii, aflat in vizita oficiala in SUA, s-a intalnit cu generalul Michael V. Hayden, directorul CIA, si cu Robert Mueller, directorul FBI.
Maior este insotit in vizita pe care o face in SUA de colonelul Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, generalul Ion Stefanut, seful Inspectoratului General pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului din SRI, si generalul Ionel Bidireci, seful Inspectoratului Contraspionaj din SRI. Potrivit unor informatii neoficiale, in cadrul discutiilor cu reprezentantii SRI, oficialii americani s-au aratat interesati si de modul cum a fost posibil ca Omar Hayssam, declarat teroristul numarul 1 din Romania, sa plece ilegal din tara noastra. In presa au aparut speculatii potrivit carora Hayssam ar fi primit sprijin pentru a fugi din Romania chiar din partea generalului Bidireci, care face parte din delegatia SRI aflata in vizita oficiala in SUA.
Surse neoficiale ne-au dezvaluit faptul ca vizita directorului SRI in SUA a fost pregatita de Daniel Andrei Moldoveanu, consilier de stat si sef al Oficiului pentru Informatii din cadrul Comunitatii Nationale de Informatii. Acesta s-a aflat si el in urma cu putin timp pe teritoriul SUA pentru intalniri cu oficiali din cadrul agentiilor de informatii americane.