Desi in orasul de granita, Ruse, unele dintre preturi sunt atragatoare, lucratorii (cati au mai ramas) din fostul punct vamal al podului "Prietenia", care uneste Giurgiu de Ruse, te aduc in stare sa faci "cale intoarsa". La intrarea in "tara vecina s
Desi in orasul de granita, Ruse, unele dintre preturi sunt atragatoare, lucratorii (cati au mai ramas) din fostul punct vamal al podului "Prietenia", care uneste Giurgiu de Ruse, te aduc in stare sa faci "cale intoarsa". La intrarea in "tara vecina si prietena" te intampina lucratori care, foarte frumos, vorbesc romaneste. Si iti cer sa platesti vigneta pentru Bulgaria. Care variaza in functie de moneda. Daca platesti in moneda unica europeana, vigneta costa 5 euro. Daca platesti in moneda nord-americana ti se cer 10 dolari. Avand in vedere cursul, care ajunge la circa 1,3 dolari/euro, si incepi sa te "tocmesti" cu reprezentantii statului bulgar, poti sa obtii o reducere, pana la 7-8 dolari, in functie de cat de bun negociator esti. La intoarcerea in Romania, alta "dandana": plata pentru trecerea podului Prietenia. Un bilet costa 6 euro, indiferent daca vii din Romania sau Bulgaria. Diferentele apar in continuare. Orice om normal se gandeste ca, fiind intr-o alta tara, e normal sa platesti in moneda tarii respective. Ei bine, in Bulgaria nu! Pentru ca plata biletului se face ori in euro, ori in dolari. Leva nu e buna in Bulgaria! In rest, centrul orasului Ruse este chiar frumos, ingrijit si curat, iar mancarea mai ieftina ca la Bucuresti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.