ANS a revocat alegerile de la Federatia de Box, i-a sistat finantarea si a decis sa controleze cum s-a cheltuit bugetul in ultimii doi ani.

Abia instalat in functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Bellu este obligat sa gestioneze un scandal cu implicatii internationale la Federatia Romana de Box. Conform unui comunicat remis ieri de ANS, Adunarea Generala extraordinara de alegeri, care fusese convocata duminica dupa ce Rudel Obreja (foto) pierduse in instanta, printr-o sentinta definitiva si irevocabila, dreptul de a fi presedintele FRB, a fost revocata.

Mai mult, in perioada urmatoare, federatia, a carei finantare a fost deja sistata, va primi vizita reprezentantilor ANS, care vor controla cum au fost cheltuiti banii de la buget in 2005 si in 2006. „Pina nu vom avea la FRB o conducere statutara, nu vom putea semna nici un contract si, implicit, nu vor putea primi bani de la buget", a declarat presedintele ANS, Octavian Bellu, care spune ca nu a facut decit sa anuleze un act al predecesorului sau.

Pe de alta parte, in vreme ce ANS revoca Adunarea Generala, fostul presedinte al forului de box Rudel Obreja, ajuns intre timp vicepresedinte al Federatiei Europene si membru in Biroul Executiv al Federatiei Internationale, este decis sa organizeze alegerile: „Sintem autonomi si ne conducem dupa legile noastre, respectiv statutul. ANS nu are dreptul de a se amesteca in treburile interne ale federatiei. Adunarea Generala a fost convocata nu doar la recomandarea fostului presedinte al ANS, ci si de secretarul general Nicolae Bud pentru ca ne confruntam cu o situatie de criza. Federatia de Box nu are conducere in acest moment".