Amendamentul, care reda Agentiei de Integritate o parte din atributiile initiale prevazute in proiectul Ministerului Justitiei, apartine presedintelui Comisiei, udemeristul Peter Eckstein. Senatorii au mai stabilit ca verificarile asupra unui demnita
Amendamentul, care reda Agentiei de Integritate o parte din atributiile initiale prevazute in proiectul Ministerului Justitiei, apartine presedintelui Comisiei, udemeristul Peter Eckstein. Senatorii au mai stabilit ca verificarile asupra unui demnitar sau functionar public pot fi efectuate in termen de cinci ani de la data incheierii mandatului sau activitatii. Membrii Comisiei au decis ca sesizarile anonime sau cele care nu contin dovezi privind caracterul nejustificat al averii unei persoane nu vor fi luate in considerare de ANI. La propunerea pesedistului Antonie Iorgovan, s-a stabilit ca sesizarile sa contina si sursele de unde pot fi solicitate datele invocate. O disputa s-a iscat pe marginea amendamentului senatorului PNL Norica Nicolai, privind eliminarea dreptului inspectorilor Agentiei de a accesa informatii bancare. Senatorii nu au putut lua o decizie in acest sens, astfel ca votul va fi repetat. Atat Nicolai, cat si reprezentantii PSD au invocat secretul bancar, insa ceilalti senatori au sustinut ca dreptul de a avea acces la informatii bancare este <<o atributie necesara>> pentru ANI. (Raluca PAPADOPOL)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.