Intetirea violentelor la adresa arbitrilor din baschetul romanesc a atras un protest in masa din partea acestora, mai multi divizionari anuntand FRB ca nu vor mai oficia in intrecerea interna daca nu vor fi luate masuri drastice impotriva huligani
Intetirea violentelor la adresa arbitrilor din baschetul romanesc a atras un protest in masa din partea acestora, mai multi divizionari anuntand FRB ca nu vor mai oficia in intrecerea interna daca nu vor fi luate masuri drastice impotriva huliganilor si nu li se va asigura o securitate sporita in sali.
Baschetul romanesc traverseaza o perioada de criza alarmanta din cauza pacifismului comisiilor federale, care au inchis ochii in nenumarate randuri la actele de violenta petrecute in ultimul timp pe terenul de joc, dar si la influentarea de catre unii arbitri a unor rezultate finale. Si cum in sportul cu mingea la cos au inceput sa se vehiculeze sume uriase de bani, iar investitorii solicita rezultate, mai ales in campionatul masculin, nervozitatea excesiva a pus stapanire atat pe antrenori si conducatori de cluburi, cat si pe jucatori. Iar spectacolul sportiv risca sa fie inlocuit cu lupte de strada, cu scene desprinse din filmele cu "Rocky", asa cum s-a intamplat in ultima vreme la Sibiu si Oradea, unde jucatorii au declansat o batalie generala, sau in sala Rapid, unde antrenorul Victor Bulancea a cedat nervos dupa meciul cu CS Otopeni si l-a facut KO pe arbitrul international Mircea Serban. Speriati de faptul ca in ultimele luni mai multi colegi au suportat tratamente huliganice din partea antrenorilor, arbitrii divizionari au trimis pe adresa FRB mai multe memorii in care avertizeaza forul national de specialitate ca nu se vor mai prezenta la meciuri. O actiune spontana de protest, prin care arbitrii solicita o securitate sporita la meciuri, asigurari medicale, precum si o mai mare fermitate din partea comisiilor FRB fata de actele de violenta. In plus, pe protestul inaintat de CCA din Cluj, pe care au semnat si ceilalti arbitrii din Ardeal, se precizeaza ca incidentul din Sala Rapid poate fi considerat de FRB un "accident de munca", cu toate repercusiunile sale. "Arbitrii sunt anuntati unde trebuie sa se prezinte sa conduca meciurile de sambata, dar este strict decizia lor daca vor face acest lucru sau nu. Activitatea lor este voluntara, avand toti alte locuri de munca sau alte activitati. Dupa gestul antrenorului Bulancea, era de asteptat sa se intample asa ceva. Chiar nu stiu ce vor face arbitrii! Mi-au spus ca n-am decat sa ma dezbrac si sa intru eu pe teren", a declarat presedintele CCA, Ioan Olaru, care cauta solutii impreuna cu presedintele FRB, Carmen Tocala, pentru a detensiona situatia..
Pe de alta parte, ieri, dupa ce a iesit din sedinta Biroului Federal, unde a fost rediscutat cazul sau, mentinandu-se decizia Comisiei de Discplina de sase luni de suspendare si o amenda de 500 de euro, antrenorul Victor Bulancea ne-a spus spasit: "Am cedat nervos, dupa ce tot meciul arbitrul Mircea Serban ne-a dezavantajat, influentand chiar rezultatul final. Dupa ce ne-a facut si la Timisoara, cred ca are ceva cu noi! Imi fac mea culpa pentru gestul incalificabil, dar sunt si eu om si am o limita. Era un meci decisiv pentru intrarea in play-off si am fost scosi din aceasta lupta de un arbitru."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.