Ianuarie : - In luna Ianuarie va cadea multa zapada si va fi inghet. De teama impozitelor vor ingheta apele. Guvernul va face noui imprumuturi cu bani gheata.
Februarie: -Va incepe desghetul. Fetele se vor desgheta la fox-trot si tango. Se va sparge ghiata intre Tatarescu si D. Bratianu. Fondurile secrete se vor topi.
Martie: In luna Martie vor incepe ploile. Vor ploua cu biruri noui pe intreaga tara. In lagarul guvernamental va ploua cu carnati. Domnul ministru de finante va fi plouat.
Aprilie: In aceasta luna cerul va fi acoperit. Va tuna si fulgera in intrunirile opozitiei.
Mai: In Mai vor fi inundatii. Se vor ineca corabiile domnului prim ministru. Societatile autohtone ale guvernului vor intra la apa.
Iunie: In luna Iunie va fi vant. Prin visteria tarii va bate vant de primavara. Discursurile ministrilor si ale deputatilor in parlament vor fi vorbe in vant.
Iulie: Vor fi calduri mari. Se vor infierbanta raporturile dintre guvern si opozitie. Lumea se va duce la munte. Cei bogati in Muntii Bucegi, cei saraci la Muntele de pietate.
August: Va fi seceta si praf. Se vor usca functionarii. Se va alege praful de toate imprumuturile facute in strainatate. Bolnavii vor lua prafuri. Se va arunca cu prafuri in ochii contribuabililor.
Septembrie: Vremea se va racori. Cativa functionari superiori vor intra la racoare. Noi impozite si legi vor baga lumea in racori.
Octombrie: In aceasta luna incepe culesul viilor si al mortilor din catastrofele C.F.R. Pretul zarzavaturilor vor sari in sus.
Noiembrie: Vor fi nopti albe pentru bogati si negre pentru saraci.
Decembrie: Va fi ger mare si va cadea bruma. Bruma de activitate parlamentara desfasurata in timpul anului nu va face nici cat o ceapa degerata.
ZIUA, 25 ianuarie 1939