"Domnitorul Cuza a facut un cod penal, astazi avem nevoie de un cod penal modern, domnitorul Cuza a facut un cod civil, astazi avem nevoie de un cod civil modern, a pus bazele invatamantului modern in Romania, astazi avem nevoie de modernizarea scol
"Domnitorul Cuza a facut un cod penal, astazi avem nevoie de un cod penal modern, domnitorul Cuza a facut un cod civil, astazi avem nevoie de un cod civil modern, a pus bazele invatamantului modern in Romania, astazi avem nevoie de modernizarea scolii romanesti pentru ca romanii sa aiba sanse. Domnitorul Cuza a incercat sa faca ceea ce trebuia sa faca, institutiile statului sa functioneze", a spus Traian Basescu. Langa presedinte, la Iasi au participat la manifestarile dedicate Unirii Principatelor, reprezentanti ai partidelor politice, intre care cei ai PLD, PNL si PSD. Dupa-amiaza, Basescu a fost la sarbatoarea organizata la Focsani, unde a sustinut ca aderarea la UE nu este mai importanta decat formarea statului roman. Premierul Calin Popescu Tariceanu a sarbatorit Ziua Unirii prezidand sedinta de Guvern, potrivit prerogativelor sale constitutionale, dupa cum a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Oana Marinescu.
Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, si-a inceput discursul cu o balba si a continuat cu o gafa, atunci cand l-a facut postas pe legendarul mos Ion Roata. "Printre cei ce au contribuit in mod decios... decisiv la infaptuirea unirii s-au numarat si vranceni de-ai nostri, cel mai cunoscut fiind postasul Ion Roata din Campuri, cel care a ramas in constiinta nationala si-n cartile de istorie drept mos Ion Roata", a spus Oprisan, citat de Rompres. Ion Roata se tragea dintr-o familie de tarani clacasi, cu o situatie materiala precara, truditori din tata-n fiu pe mosia boierilor Dascalescu din localitate. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.