Municipalitatea Capitalei isi extinde programul de exproprieri. Scopul principal este fluidizarea traficului.

Municipalitatea va construi doua pasaje subterane in zona Razoare, pentru a fluidiza traficul din Drumul Taberei. „Zona Razoare va rezolva si conflictul de circulatie din Drumul Taberei. Avem un pasaj care vine in subteran, o data cu viitoarea linie de metrou Drumul Taberei-Colentina, si va iesi dincolo de Armata Poporului. Celalalt pasaj va porni de la Leu si va iesi in Calea 13 Septembrie", a declarat primarul general al Capitalei, Adriean Videanu.

Primaria Capitalei va face, in cursul acestui an, mai multe exproprieri, mai ales in zonele situate in inelul principal de circulatie. „Inelul principal de circulatie trebuie sa fie o artera care sa permita o circulatie in flux continuu, astfel incit sa degreveze zonele periferice, in special zona de nord", a spus oficialul municipal. Municipalitatea a mai aprobat prelungirea Bulevardului Compozitorilor si largirea Bulevardului Expozitiei.

Intirzieri la Basarab

Pe de alta parte, lucrarile de constructie a pasajului Basarab sint intirziate din cauza a sase proprietari care nu vor sa renunte la terenul pe unde urmeaza sa se construiasca pasajul, a declarat primarul general. „Va spun sincer: sint sase proprietari cu care sintem in litigiu si cu care, cel mai probabil, vom ajunge in instanta si astfel se va prelungi procedura", a explicat Videanu.

60 de milioane pentru Catedrala Neamului

In cazul Catedralei Mintuirii Neamului si amenajarii zonei invecinate, municipalitatea se pregateste sa plateasca despagubiri de 60 de milioane de euro. Dintre cele 20 de hectare necesare, vor fi cumparate opt, la un pret de cel mult 1.000 de euro pe metru patrat, spune Videanu.