De pe urma conflictului cu Iliescu, Basescu s-ar putea alege nu numai cu o suspendare, ci si cu o porecla: „Tiranul".

Pentru Iliescu, Basescu este un „tiran". A spus-o, plin de obida, marti seara, in direct la Realitatea TV, cind incerca sa demonstreze de ce tine PSD mortis sa initieze procedura de demitere a presedintelui, chiar daca ideea nu are priza la popor. „Adica cedam in fata tiranului", a tunat Iliescu, „pentru ca, daca ne punem rau cu el, o sa fie prapad. Dar de ce sa nu gindim si altceva? Parlamentul sa capete putina vina si sa adopte o alta pozitie - ia sa-l mai punem noi pe acest tiran putin la punct. Si chiar daca el, in referendum, nu o sa fie inlaturat, dar sa stie ca are de respectat ceva. Are de respectat un Parlament, are de respectat niste reguli constitutionale."

„Edec batrin"

E drept, si Basescu l-a cam „tiranizat" pe Iliescu cind a spus luni, la TVR, ca „edecul batrin" il manipuleaza pe Geoana, „ca sa mai faca o mineriada, acum, la batrinete". De unde si concluzia presedintelui de onoare al PSD ca urmasul sau la Cotroceni „are tendinte clare" de a deveni un tiran. „Am terminat orice fel de dialog vreodata cu acest individ", a conchis Iliescu.

Iliescu are limba ascutita

Considerat omul politic cu cea mai mare experienta din Romania, Iliescu s-a dovedit de-a lungul timpului extrem de talentat si la etichetarea adversarilor. Chiar si atunci cind proveneau din acelasi partid. Lui Nastase i-a spus „Arogantul" si asa i-a ramas numele. Cu Geoana a fost si mai dur: „Prostanacul". Ambele etichete s-au prins de cei doi lideri PSD ca marca de scrisoare. Nastase se lupta si azi cu acest apelativ, iar Geoana a spus luni ca vrea sa desfiinteze CSAT prin lege, desi pentru asta trebuie modificata Constitutia.