Informatia a fost furnizata de directorul din cadrul Rezervatiei Biosferei Dunarea (ARD), ucraineanul Olexandr Voloshkevich, prezent, ieri, la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, din Tulcea, la lansarea unui proiect privind protectia M
Informatia a fost furnizata de directorul din cadrul Rezervatiei Biosferei Dunarea (ARD), ucraineanul Olexandr Voloshkevich, prezent, ieri, la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, din Tulcea, la lansarea unui proiect privind protectia Mediului in Delta Dunarii, finantat de Uniunea Europeana. "Pe data de 6 noiembrie 2006, lucrarile de reamenajare a canalului Bastroe au fost reluate si cunoasteti cu siguranta punctul de vedere al conventiilor internationale, conform carora impactul acestor lucrari este negativ", a declarat Olexandr Voloshkevich. El a spus ca pentru realizarea unei cai de navigatie in Ucraina exista alte solutii ce ocolesc Delta Dunarii din Ucraina. "Credem ca acest canal trebuie sa fie in afara zonei active a deltei si exista mai multe variante", a spus Voloshkevich. El a precizat ca cel mai bun proiect , initiat pe vremea URSS, vizeaza crearea unei legaturi intre Dunare si Nipru, prin intermediul unui lac ce exista. "Mai exista o varianta, paralela, prin golful Bazarciuk, iar cel mai important lucru este faptul ca viitorul canal realizat pe baza acestor solutii si lucrarile la acesta nu vor avea impact negativ asupra mediului", a declarat Olexandr Voloshkevich.
El a recunoscut ca lucrarile la canalul Bastroe afecteaza distributia apelor Dunarii. "Rezumand, probleme ecologice exista prin constructia canalului Bastroe, dar suntem impotriva aspectelor economice ale acestui proiect. Prin lucrarile hidrotehnice se redistribuie fluxul apei, iar partea ucraineana sufera din acest punct de vedere. Trebuie sa ne asezam la masa tratativelor si cand se va hotari cum se va imparti apa Dunarii", a completat Olexandr Voloshkevich. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.