Traverso a expus reprezentantilor cluburilor din Liga I noile criterii de obtinere a licentei de club profesionist. "Sistemul de licentiere al UEFA este un model pe care fiecare federatie nationala trebuie sa-l integreze in manualul propriu de licent
Traverso a expus reprezentantilor cluburilor din Liga I noile criterii de obtinere a licentei de club profesionist. "Sistemul de licentiere al UEFA este un model pe care fiecare federatie nationala trebuie sa-l integreze in manualul propriu de licentiere. Din punct de vedere al sanctiunilor, se poate ajunge si pana la excluderea unui club din toate competitiile daca se va descoperi ca sistemul nu a fost implementat asa cum prevede UEFA. Sistemul de control se va inaspri atat la nivelul federatiei, cat si la nivelul cluburilor", a spus Traverso. Prezent la discutii, directorul departamentului relatii internationale din cadrul FRF, Florin Prunea, considera ca lucrurile se vor complica. "Mesajul UEFA este clar si noi am transmis cluburilor ca nu mai este de glumit. Din sezonul 2008-2009, lucrurile se vor complica. Avem probleme de pe acum in privinta stadioanelor, pentru ca nu avem decat un singur stadion capabil sa gazduiasca meciuri din Liga Campionilor. Si criteriul financiar este destul de important pentru ca sunt anumite cluburi care vor sa scape de datorii infiintand o noua societate si acest lucru nu va mai fi admis. Sper ca in viitor sa nu se mai intample un nou caz Sportul Studentesc. Nu vom mai face nici o concesie, pentru ca nu vrem sa ajungem in situatia de a avea cluburi suspendate din competitiile europene sau echipa nationala scoasa din competitiile internationale", a declarat Prunea. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.