Compania Walmark Romania, parte a grupului ceh Walmark, cu activitati pe piata suplimentelor nutritionale, a inregistrat o cifra de afaceri de 13,3 milioane de euro in anul recent incheiat, in crestere cu 49 de procente, comparativ cu anul 2005.
Compania Walmark Romania, parte a grupului ceh Walmark, cu activitati pe piata suplimentelor nutritionale, a inregistrat o cifra de afaceri de 13,3 milioane de euro in anul recent incheiat, in crestere cu 49 de procente, comparativ cu anul 2005.
Walmark Romania a detinut anul trecut o cota de 22% pe piata romaneasca a suplimentelor nutritionale, fata de 19,7% in 2005, se arata intr-un comunicat al firmei, remis Mediafax. In acest an, compania intentioneaza sa intre pe segmentul suplimentelor pentru sportivi.
Grupul ceh Walmark a raportat anul trecut vanzari consolidate de 106,3 milioane euro, cea mai dinamica dezvoltare fiind inregistrata de sucursalele din Romania si Ungaria.
Rezultatele grupului din 2006, care includ si rezultatele firmelor afiliate, au consemnat o scadere de 23 de procente fata de anul precedent, determinata de vanzarea diviziei de bauturi nealcoolice, care avea o contributie semnificativa la totalul cifrei de afaceri.
"Estimam ca o crestere rapida a activitatilor noastre in sfera farmaceutica va compensa eliminarea vanzarilor de bauturi nealcoolice la nivel de holding pana la sfarsitul acestui an calendaristic, creand o valoare adaugata mult mai mare. Rezultatele pentru prima jumatate a anului fiscal 2006 (anul fiscal 2006 este 1 iunie 2006 - 31 mai 2007) cand compania a inregistrat o crestere interanuala a vanzarilor cu inca 12% fata de aceeasi perioada din 2005, confirma fezabilitatea planurilor noastre", a declarat directorul general al Walmark Cehia, Tomáš Macura. Compania ceha estimeaza ca cele mai importante surse de crestere in anii urmatori vor fi consolidarea activitatilor de export si extinderea prezentei pe noi segmente de piata.
Walmark detine sucursale in Slovacia, Romania, Polonia si Ungaria, Ucraina si Lituania si Bulgaria si realizeaza exporturi in 24 de state din Europa, Orientul Mijlociu si Extremul Orient.
Walmark a fost infiintata in 1990 si are peste 900 de angajati. Dupa vanzarea diviziei agricole, in 2001, si a unei parti semnificative din actiunile diviziei de bauturi nealcoolice la sfarsitul anului 2004, compania se concentreaza exclusiv pe piata suplimentelor alimentare si a produselor farmaceutice.
Filiala din Romania, infiintata in 1997, are 55 de angajati si un portofoliu de 100 de produse.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin